AVE odjel

VODITELJ ODJELA
Marko Radigović, dipl. knjižničar
marko.radigovic@kgz.hr

Odjel audiovizualne i elektroničke građe u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića jedan je od najstarijih odjela te vrste u Knjižnicama grada Zagreba. Već 1987. godine Knjižnica je krenula s nabavom zvučne građe, ukupno 344 jedinica. 1992. godine započela je posudba u prostoru čitaonice te je nabavljen namještaj primjeren građi. Te je godine fond brojao 872 jedinice AV građe, od čega 682 jedinice zvučne i 190 jedinica vizualne građe.

1998. godine odjel je premješten u zaseban prostor. Novi položaj i oprema te sve bogatiji, pomno razvijan fond odrazili se na rast broja i zadovoljstvo korisnika odjela. Deset godina kasnije AVE odjel je opremljen novim namještajem, a iste, 2008. godine, kreće se i s nabavom elektroničke građe (CD-ROM).
Fond odjela krajem 2015. godine broji 9 120 jedinica građe, od čega više od 4 764 jedinica zvučne građe, 4 134 jedinica vizualne te 222 jedinice elektroničke građe koju je moguće pretražiti pomoću elektroničkog kataloga Knjižnica grada Zagreba.

Sve informacije o filmovima, glazbi i sl. možete dobiti putem telefona (01/3310-290) i e-mailom gradska.knjiznica.zapresic@kgz.hr
Član istovremeno može posuditi 3 naslova na rok od 10 dana.
Telefonom možete produžiti rok posudbe.
Uvid u osobni korisnički račun moguć je preko mrežnih stranica elektroničkog kataloga KGZ-a. Pin i upute o korištenju zatražite od vašeg knjižničara.

Filmovi (DVD): umjetnički, animirani, dokumentarni, zabavni, obrazovni
Glazba (CD): pop, jazz, blues, rock, world music, klasika, glazba za djecu, jezični tečajevi.
PC igre: zabavne, obrazovne