O Zbirci
Zbirka BDI (Bibliotekarstvo-Dokumentacija-Informacija) specijalna je zbirka namijenjena knjižničarima i sastavni je dio Matične i razvojne službe Knjižnica grada Zagreba. Zbirka služi kao servis kroz koji se provodi kontinuirano učenje i stručno usavršavanje knjižničnih djelatnika. Počela se oblikovati 1950. godine kao Zbirka bibliotekarske literature u Gradskoj knjižnici u Zagrebu i najstarija je takva zbirka u Hrvatskoj. Sustavno se prikuplja sva domaća stručna knjižničarska literatura te značajna literatura na stranim jezicima, pretežno engleskom i njemačkom, kao i sitni tisak i propisi i dokumenti iz područja knjižničarstva te informacije i dokumentacija o narodnim i školskim knjižnicama Grada Zagreba i Zagrebačke županije, kao i drugim knjižnicama u Hrvatskoj.

Zbirka raspolaže s više od 3.400 svezaka knjiga koje su pretražive u e-katalogu Knjižnica grada Zagreba), četrdesetak jedinica elektroničke građe te više od 1000 svezaka uvezanih časopisa (399 pretraživo u e-katalogu). Zbirka je smještena na 2. katu Gradske knjižnice (ulaz iz Čitaonice). 
Mrežne stranice Zbirke, koje se uređuju od 2001. kao proširenje referalne djelatnosti, nastoje osigurati slobodan pristup informacijama i mrežnim izvorima važnim za knjižnične djelatnike narodnih i školskih knjižnica.


Radno vrijeme za korisnike:

ponedjeljak, srijeda, petak      11 - 13 sati
utorak, četvrtak                        13 - 15 sati


tel.: 01 4694 342
faks: 01 4694 357                                                              

voditeljica: Kristina Krpan, dipl. knjižničarka