Izložba 31.01.2019. - 28.02.2019. Gradska knjižnica Galerija Kupola, 3. kat
Željka Mezić: Kaleidoskop
Sve izložbe
Program predstavljanja hrvatskih ilustratora


...Jedan malo drukčiji kaleidoskop rastao je sa mnom cijelo vrijeme. Njegova nutrina ispunjena je šarolikim bogatstvom doživljaja, emocija, iskustava, ljudi, gradova
 i sjećanja prikupljenih kroz godine. Ogledala u njemu su moja razmišljanja, dijelovi moje osobnosti i ljudi u kojima gledam svoj odraz. Prizori se mijenjaju, svakim novim danom, susretom, mišlju. A onda se izliju na papir, pretoče u boje i nove oblike. Na početku, to je svjesno, s idejom o slici koju ću stvoriti. Kist preuzima ulogu ručice na kaleidoskopu, a slike se, malo po malo, krenu stvarati same. Svaka sa sobom donese nešto novo, birajući iz mnoštva mogućnosti koje riznica nudi.
 
Ja gledam, upijam, igram se i uživam. Baš kao nekad, gledajući kroz okrugao prozorčić. I još uvijek mi zastane dah, uhvaćen tom čarolijom, u svijetu u kojem vrijeme ne postoji.
Vjerujem da svako dijete, čitajući priče i gledajući ilustracije, dodaje poneko svjetlucavo, obojeno stakalce u svoj kaleidoskop. A njega možemo zavrtjeti kad god poželimo.
 
Željka MezićFotografije s otvorenja izložbe