Odjel audiovizualne građe

Odjel audiovizualne građe trenutno broji 1880 jedinica raznovrsne vizualne građe (igrani, dokumentarni i animirani film), 6144 jedinice raznovrsne audio građe, od čega je 421 jedinica iz Zbirke za slijepe i slabovidne, 94 raznovrsne jedinice elektroničke građe te 34 jedinice notne građe. Na odjelu se također nalaze 284 jedinice knjižne građe o glazbi i glazbenim umjetnicima iz raznih povijesnih perioda do danas. Knjižnica posjeduje i zbirku Microbitova koji se mogu posuditi na period od 21 dan te zbirku računalnih igara za PS3 i PS4, koje su isključivo za korištenje u vrijeme kompjuterske radionice na igraćim konzolama.


AV građa se zahvaljujući RFID tehnologiji po prvi put u Hrvatskoj nalazi u slobodnom pristupu. To znači da možete slobodno sami odabrati željeni naslov te ga osobno zadužiti na uređajima za samozaduživanje i samorazduživanje. Uvjeti posudbe su određeni Pravilnikom KGZ-a što znači da je moguće posuditi do sedam naslova audiovizualne građe na rok od deset dana (od 15. lipnja do 15 kolovoza građa se zadužuje na 21 dan).


Građa se može pretraživati putem Kataloga KGZ-a (nakon upisivanja željenog autora ili naslova pritisnite "traži" te u lijevoj faseti "građa" odaberite vrstu građe (zvučna, notna, vizualna ili elektronička građa). Nakon prikaza željenog rezultata pritiskom na "za posudbu" možete vidjeti u kojim se knjižnicama KGZ-a nalazi traženi naslov te njegov status posudbe.