Usluge

POSUDBA GRAĐE

 
Većina građe dostupna u slobodnom pristupu, što znači da traženi naslov korisnik može samostalno pronaći na policama koje su dostupne članovima. Na policama je građa raspoređena po UDK sustavu, a ukoliko je korisnicima potrebna pomoć prilikom potrage za određenom jedinicom građe na raspolaganju Vam uvijek stoji dežurni informator.
 
Signatura je oznaka koju imaju sve knjige u Knjižnici, a po kojoj su složene na policama. Kad tražite neku knjigu prepišite signaturu iz kataloga na papirić. Primjer:
 
Janko Polić Kamov, Pobunjeni pjesnik
 
886.2-8 POLIĆ po

Ako knjiga koju tražite trenutno nije dostupna možete je rezervirati. O povratku tražene knjige u Knjižnicu obavijestiti ćemo Vas putem telefona ili elektronske pošte.

 

RAČUNALO  ZA RAD I PRISTUP INTERNETU

 
Članovima Knjižnice dostupan je besplatan pristup internetu u trajanju od pola sata dnevno, uz mogućnost nadoplate od 2,5 kn za još pola sata. Računalo za korisnike na raspolaganju vam je svaki dan u radno vrijeme Knjižnice. Ako zatrebate pomoć pri radu na računalu slobodno se obratite informatoru.

 

ČITAONICA NOVINA I ČASOPISA

 
U čitaonici možete čitati dnevne novine (Jutarnji list, Večernji list i Sportske novosti) i časopise (Meridijani i Radost) koje nabavlja naša Knjižnica.