"Changing the world from my neighbourhood"
Projekt se provodi u suradnji s Centrom za osobni i profesionalni razvoj Syncro Synergy Croatia i OŠ Jure Kaštelana. Volonteri iz različitih zemalja Europske unije u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. u tri dvomjesečna ciklusa provodit će radionice interkulturalne edukacije namijenjene djeci osnovnoškolskog uzrasta. Volonteri će aktivnosti provoditi uz podršku umirovljenika iz nekoliko umirovljeničkih udruga s područja grada Zagreba. Projektom će biti omogućeno da učenici o različitim zemljama, jezicima i kulturama saznaju u susretu s izvornim predstavnicima tih zemalja. U prvom će ciklusu volonteri učenicima predstaviti Češku, Dansku, Italiju, Litvu, Maltu, Poljsku, Portugal, Rumunjsku, Španjolsku i Veliku Britaniju. 

U drugome ciklusu sudjeluju volonteri iz Belgije, Estonije, Francuske, Grčke, Irske, Luksemburga, Nizozemske, Portugala, Rumunjske i Slovačke. 

U posljednjem ciklusu sudjeluju volonteri iz Bugarske, Cipra, Danske, Italije, Latvije, Mađarske, Njemačke, Slovenije, Španjolske i Švedske.
 
Projekt je financiran u okviru programa Europske snage solidarnosti, koji mladima u dobi od 18 do 30, spremnima na volontiranje ili rad za opće dobro, pruža priliku da kroz sudjelovanje u projektima u kojima njihov doprinos daje konkretan rezultat te pokazuje solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju steknu neprocjenjivo iskustvo, razviju svoje vještine i daju doprinos društvu na lokalnoj ili međunarodnoj razini.