Knjižnica širom otvorenih vrata
Suradnja s Društvom osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb - CeDePe

Knjižnica Sloboština od preseljenja studenog 2007. u novi prostor u Zahradnikovoj 8 aktivno surađuje s Društvom osoba s cerebralnom i dječjom paralizom - CeDePe koje ma svoje prostore u neposrednoj blizini. Naš novo uređeni prostor ima i sve uvjete za rad s osobama s invaliditetom je su uklonjene građevinske barijere: prikladan pristup, dizalo, sanitarni čvor.
Članovi Društva koriste mogućnost besplatnog upisa pa su svi članovi KGZ-a.
Kroz cijelu godinu redovito se održavaju radionice u sklopu radne terapije za mlade i odrasle članove društva: čitaju se knjige, pripremaju igrokazi, šivaju i kaširaju kostimi, slaže scenografija za predstave koje se godišnje odvijaju u kazalištu Trešnja tijekom Inkaza. Pripremaju se i prigodni pokloni i čestitke za Uskrs i Božić.
U našoj knjižnici se održavaju promocije novih knjiga njihovih članova, organiziraju se jutra poezije, upoznavaju se s djelatnošću knjižnice te su pozvani na i na sva događanja.
Knjižnica Sloboština organizira deset puta mjesečno dvosatno čitanje knjiga i pričanje uz terapiju. Tijekom ljeta dolaze svaki tjedan u knjižnicu na organizirano animirano pričanje priča i sami odabiru knjige za čitanje ili razgledavaju knjižnicu uz našu stručnu pomoć.
Izlazi "Bilten Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom" u kojem sudjelujemo člancima u kojima govorimo o suradnji i zajedničkim akcijama. O tome pisali smo i u časopisima "Hrčak" i "Novi uvez".