Odjeli

AVEM odjel Knjižnice Tina Ujevića započeo je s radom u listopadu 2003. godine. Od tada bilježi ubrzani rast kako broja korisnika, tako i jedinica građe. U fondu AV odjela moguće je pronaći temeljna djela klasične glazbe, a zbirka se izdvaja po bogatoj zbirci jazz i blues velikana. Sva građa dostupna je za pretraživanje u e-katalogu Knjižnica grada Zagreba.
AVEM odjel nabavlja glazbene časopise Downbeat i MOJO koji se mogu koristiti u knjižnici. Posuđujemo CD-ROM-ove za djecu i odrasle.
Osim glazbene građe AVEM odjel nudi korisnicima ostalu audiovizualnu, elektroničku građu i DAISY građu za slijepe i slabovidne osobe.Dostupna je i građa lagana za čitanje (zvučna) za osobe s poteškoćama u čitanju. Bilježimo porast posudbe filmova i za djecu i za odrasle korisnike.  

 Posudbeni odjeli i zbirke audiovizualne i elektroničke građe Knjižnica grada Zagreba (poredani prema vremenu osnutka):      
KGZ Gradska knjižnica, Zagreb - Glazbeni odjel
KGZ Gradska knjižnica, Zagreb - Medioteka
KGZ Gradska knjižnica Ante Kovačića, Zaprešić - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Tina Ujevića - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Augusta Cesarca - Odjel audiovizualne i multimedijalne građe
KGZ Knjižnica Dubrava - Glazbeni odjel
KGZ Knjižnica Silvija Strahimira Kranjčevića - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Dugave - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Vrapče - Audiovizualni odjel
KGZ Knjižnica Špansko sjever - Audiovizualni odjel
 

 Noć knjige 2019. - djelić atmosfere

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10205817947765053&id=1748097573&sfnsn=mo&s=1748097573&w=n

 

 

 
 

Na ovom odjelu korisnicima se pružaju sve informacije o traženim naslovima, usluge bibliografske obrade tema za izradu referata, seminarskih ili diplomskih radnji, pomoć u korištenju knjižničnih kataloga i online OPAC pretraživanja korištenjem računala. Nove usluge su još on-line rezervacije, produženje građe, posudba e-knjige Zaki book. Na informativnom panou redovito se korisnike obavještava o novim naslovima, a prigodnim plakatima i pozivnicama o promocijama, izložbama i susretima, kao i ostalim kulturnim događanjima koja se redovito održavaju u knjižnici.

Cilj je ovih edukacijskih i animacijskih programa promicanje knjige i čitanja i afirmacija knjižnice kao kulturne institucije.

 
Studijska čitaonica Knjižnice Tina Ujevića smještena je na I. katu Knjižnice i raspolaže sa 10 korisničkih mjesta. U njoj je smještena referentna zbirka s enciklopedijama, leksikonima, rječnicima, atlasima, vodičima i ostalim priručnicima. Neki primjerci sačuvane građe raritetni su, a potječu još iz Knjižnice Trešnjevka osnovane 1948.

Studijska čitaonica čuva i vrijednu zbirku knjiga iz povijesti umjetnosti među kojima se ističu monografije velikana likovne umjetnosti

Čitaonice osigurava korisnicima "Narodne novine", časopise "Jezik", "Republika", "Kaj", "Drvo znanja", "Priroda", "Ekološki glasnik", "Meridijani", "Hrvatska vodoprivreda" "National Geographic", "PRO MENT".
Građa iz studijske čitaonice ne posuđuje se izvan prostora knjižnice i ne fotokopira se.
 
U  Studiskoj čitaonici korisnici mogu koristiti knjižnična računala i nudi se mogućnost spajanja vlastitih prijenosnih računala na knjižničnu WI-FI mrežu.

Knjižničari će vam pomoći da koristite  ulaz u  EBSCO -  Host baza podataka - on-line sustav koji nudi pristup velikom broju bibliografskih baza i cjelovitom tekstu (Academic Search Premier, ERIC, Business Source Premier, Library, Information science & Technology Abstracts…)