Novozagrebačka tribina
Završetak Mjeseca hrvatske knjige 2011. obilježavamo pokretanjem novoga projekta u Knjižnici Vjekoslava Majera:
Novozagrebački pisci – Novom Zagrebu
Projekt je zamišljen tako da se u jednomjesečnim kontinuiranim programima (zadnji četvrtak u mjesecu) predstave:
- najnovija izdanja jednoga pisca. Uz autora knjigu bi predstavljala Maja Hrgović,  književnica, kritičarka i novinarka Novog lista. Ona bi ujedno bila i moderatorica  svih programa;
- nadalje, planiramo da u programu  sudjeluje  i više autora (dvoje)  koji bi se predstavljali čitajući svoje tekstove: nešto još neobjavljeno,  objavljeno, a nedovoljno prezentirano, kraće književne vrste, različite žanrove ... U programu bi sudjelovali i ostali književnici koji nisu iz Novog Zagreba, a kojima je tema  Novi Zagreb..

Dragi naši korisnici, čitatelji, potrebna nam je Vaša podrška i želimo da se i aktivno uključite u naš program. Projekt započinjemo s programom pjesnikinje i kantautorice Lidije Bajuk, i
predstavljanjeprm najnovije knjige Roberta Međurečana Kad jaganjci utihnu u Zdihovu (2011) koju će predstaviti novinarka i književnica Maja Hrgović, i inače moderatorica programa. 

Robert Međurečan rođen je 1969. u Zagrebu. Studirao je veterinarsku medicinu, radio je na Hrvatskom radiju i profesionalno se bavio glazbom. Sudionik je Domovinskog rata. Svojom prvom knjigom Prodajem odličja, prvi vlasnik (2008.) bio je finalist tportalovog natječaja za knjigu godine. U novom romanu Kad jaganjci utihnu u Zdihovu (2011) pokušat će odgovoriti na pitanja kako se postaje heroj, koliko cijenimo ono što proglasimo svetinjom .... Sada radi u knjižari Ljevak.

Lidija Bajuk, hrvatska pjesnikinja i kantautorica rođena je 1965. g. U Čakovcu. Diplomirala jeuz razrednu nastavu i knjižničarstvo, etnologiju i antropologiju. Dobitnica je nagrade Goran za mlade pjesnike, Josip Sever za pjesničku zbirku, Fran Galović za prozno djelo, a za glazbu nagrađena je Večernjakovom ružom i Porinom. Jedna je od vodećih čuvarica etno glazbe. Pored više glazbenih etno albuma, napisala je nekoliko značajnih knjiga s područja etnologije i narodnih običaja. Najpoznatije takvo djelo je Kneja.
Piše poeziju. Živi i radi u Zagrebu.

Maja Hrgović rođena je 1980. g. U Splitu, diplomirala je hrvatski i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje živi i radi. Od 2003. novinarka je Novog lista i osvojila BIRN-ovu nagradu za novinarsku izuzetnost. Pisala je i za Zarez, Nulačetvorku, Kulturpunkt, Libelu, Cunterview. Redovito na portalu Zamirzine piše kolumne o ženskim ljudskim pravima. Priče su joj objavljivane u raznim zbirnim i antologijskim izdanjima, a knjiga Pobjeđuje onaj kojemu je manje stalo (2010) nagrađena ja nagradom Kiklop na pulskom sajmu knjiga.

Nakon odličnih dojmova, velikog broja okupljenih građana i njihove podrške novopokrenutoj tribini, program je nastavljen 26. 1. 2012. u 18 sati. Gost knjižnice bio je Edo Popović. Moderatorica programa Maja Hrgović uz opširno i zanimljivo predstavljanje njegovog najnovijeg romana Lomljenje vjetra, potaknula je  brojnu publiku (falio je stolac više) na aktivno uključivanje u spontani razgovor s Edom P.