Odjel za odrasle
Stalne aktivnosti Odjela za odrasle:

Spajalica, čitateljski klub, osnovan 16.10.2012. godine, spaja umirovljene i aktivne knjižničare kao i sve druge ljubitelje lijepe književnosti – čitatelje opće prakse sa ili bez iskustva. Sastaje se svakog prvog utorka u mjesecu u 18 sati.

Čitkaranje / Čituckanje, jednom mjesečno, od 23.2.2014. godine čitamo naglas, razgovaramo i družimo se s korisnicima Udruge za promicanje inkluzije Zagreb i korisnicima Društva Crvenog križa Grad Zagreb (Projekt Knjižnica širom otvorenih vrata).

PiČi! - piši i čitaj, u suradnji s CeKaPe-om svakog posljednjeg četvrtka u mjesecu provodimo vježbe kreativnog pisanja i čitanja.

Drugi pogled - projekt upoznavanja i predstavljanja književnosti, kulture i tradicije manje poznatih zemalja te zemalja iz kojih dolaze izbjeglice kako bismo potakli integraciju, međukulturalni dijalog i solidarnost.

Šlep u knjižnici - projekt je akustičnih koncerata renomiranih, ali i novijih hrvatskih kantautora i grupa u Knjižnici Vladimira Nazora. Projekt je osmišljen prema  televizijskoj emisiji Šlep šou, a prilagođen je prostorima i primarnoj funkciji knjižnice.