Radno vrijeme kao prije epidemije

12.06.2020 Knjižnica Jelkovec
U skladu s novim preporukama Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo za rad narodnih knjižnica u uvjetima bolesti COVID - 19, Knjižnice grada Zagreba od ponedjeljka, 15. lipnja 2020. ponovno uvode radno vrijeme kao prije epidemije, od 8 sati do 20 sati.  

Knjižnice će i dalje voditi brigu o preporukama provođenja svih epidemioloških mjera i najviših higijenskih standarda: na ulazu u knjižnice osigurana su dezinfekcijska sredstva za korisnike, vodi se briga o držanju razmaka ograničenog broja korisnika i djelatnika u zatvorenom prostoru kako bi se smanjio fizički kontakt, više puta dnevno prozračuje se prostor knjižnica, vodi se briga o higijeni prostora čitaonica, odnosno svih radnih mjesta za korisnike (za čitanje, rad na računalu, listanje novina).

Također, ukida se karantena za knjige. Sva građa nakon povrata bit će odmah dostupna za članove.

Od ponedjeljka, 15. lipnja 2020. otvaraju se i čitaonice dnevnog tiska uz preporuku korištenja maski i dezinficiranja ruku prije i nakon korištenja dnevnih novina.

Rad pokretnih knjižnica – bibliobusa ostaje u smanjenom opseg usluga za korisnike zbog nemogućnosti poštivanja svih epidemioloških mjera. To znači da na snazi ostaje odluka da korisnici ne ulaze u bibliobusu zbog nemogućnosti pridržavanja razmaka od 2 metra u zatvorenom prostoru.