Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2019.

18.11.2019 KGZ
Na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2019. koja se održala u četvrtak 14. 11. 2019. u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagrebu javno su izvučene nagrade te dodijeljene dobitnicima.
Djeca su imala prilike susresti i družiti se sa spisateljicama romana koji su se čitali za Kviz – s Jasminkom Tihi-Stepanić, Ivanom Guljašević Kuman i Vlastom Golub.
U glazbenom dijelu programa nastupio je kvintet Simply brass koji su izveli pregršt popularnih skladbi kao što su Pink Panther, Imperial March (iz filma Ratovi zvijezda), Spanish Gypsy Dance, Looney Tunes…
Pozdravnim govorima uzvanicima su s obratile Višnja Cej, predsjednica programskog odbora Mjeseca hrvatske knjige i ravnateljica KGZ-a, Tinka Katić, pročelnica Hrvatskog zavoda za knjižničarstvo, u ime Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Maja Zrnčić, voditeljica programa Ruksak pun kulture, predstavnica Ministarstva kulture Republike Hrvatske kao pokrovitelja nacionalne manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2019. te Bernadica Ivanković, urednica kulturnih programa Gradske biblioteke Subotica.
Glavnu i utješne nagrade i ove godine osigurao je Microline, prigodne glazbene darove Dancing bear, dok je zakusku na kraju svečanosti osigurala Klara.