Stručno usavršavanje


Stručno usavršavanje jedna je od temeljnih zadaća Matične službe, koja se realizira u organiziranju seminara, pojedinačne pomoći u stalnoj stručnoj izobrazbi djelatnika u narodnim knjižnicama, kao i u brojnim konzultacijama, predavanjima i sl. u kojima stručne suradnice sudjeluju na raznim razinama što se organiziraju u Knjižnicama grada Zagreba, Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici i Hrvatskom knjižničarskom društvu, pružanju pomoći u pripremama za polaganje stručnih ispita.

Slijedeći suvremene trendove u stalnom stručnom obrazovanju Matična je služba sudjelovala u izradi projekta Training centre for continuing education of librarians in Croatia (January 2002 - January 2003) u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, Katedrom za bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatskim knjižničarskim društvom. Gradska je knjižnica osigurala prostor za održavanje predavanja i radionica, kao predavači sudjeluju istaknuti knjižničari Knjižnica grada Zagreba. Centar za stalno stručno usavršavanje knjižničara u Hrvatskoj započeo je s radom u siječnju 2002. godine.

Seminari

Organizira višednevne seminare za školske knjižničare i za knjižničare narodnih knjižnica Grada Zagreba Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije najmanje dva puta godišnje.

Organizira i ostale seminara u suradnji s Katedrom za bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom.