Interni četvrtak


Stručni sastanak za unapređivanje odgojno-obrazovnog rada s djecom na dječjim odjelima narodnih knjižnica

"Interni četvrtak" ima zadatak kroz razmjenu iskustva i praktične radionice koje vode stručnjaci - upoznati bibliotekare dječjih odjela narodnih knjižnica s tehnikama i metodama rada iz područja likovno-scenske umjetnosti, kulture govorenja i pisanja, ekologije, etnologije, psihologije i pedagogije - ukratko, pomoći im u njihovom svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu s djecom.
"Interni četvrtak" održava se na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, osim ako u terminu održavanja programa nije drugačije navedeno.
Sastanke osmišljava i organizira Hela Čičko, hela.cicko@kgz.hr koordinatorica Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice.
 
2017. godina
30.
ožujka  
„Interni četvrtak“ –  stručni sastanak knjižničara dječjih odjela Knjižnica grada Zagreba održat će se u četvrtak,  30. 3. 2017.  u 13 sati u Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, Zagreb

Tema sastanka:  KARTON  TISAK  I  KOLAGRAFIJA

Renata Ladović Meštrović, grafička i industrijska dizajnerica vodit će radionicu karton tiska i kolagrafije  - grafičkih tehnika prilagođenih  za rad s djecom školske dobi na dječjim odjelima knjižnica.
Naša gošća završila je poslijediplomski  specijalistički studij grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kod prof. Frane Para.
 
 PRIBOR  I MATERIJAL OSIGURANI!
 
Dobrodošli!        
2017. godina
23.
veljače  
„Interni četvrtak“ –  stručni sastanak knjižničara dječjih odjela Knjižnica grada Zagreba održat će se u četvrtak,  23. 2. 2017.  u 13 sati u Knjižnici Sesvete, Trg D. Domjanića 6, Sesvete
( Preporuka je dolazak vlakom, polasci s Glavnog kolodvora u 12:19, 12:39 /3 peron, 4 kolosijek/ i 12:49 ili tramvajem broj 4 i  11 za Dubec, a zatim busom linija broj 212, polazak  u 12:35. Knjižnica je u neposrednoj blizini željezničke i autobusne stanice)

Tema sastanka: POSJET KNJIŽNICI SESVETE I LIKOVNA RADIONICA

Program:
Predstavljanje Knjižnice Sesvete: šezdeseta obljetnica rada i knjižnični programi s naglaskom na natječaj „Najljepše ljubavno pismo“- Biserka Gašparac, voditeljica Knjižnice
Likovna radionica „ Ilustracije hrvatskih autora kao poticaj dječjeg likovnog izričaja“ -
Tatjana Rozalija Ovčar i Diana Petrak, dipl. knjižničarke
 
MOLIMO PONIJETI  PRIBOR (škare) I MATERIJALE:  šarene komadiće tkanine, trakice, gumbiće i sl. za kombiniranu likovnu tehniku! Podloge i ljepilo osigurani!
 
Dobrodošli!