Interni četvrtak


Stručni sastanak za unapređivanje odgojno-obrazovnog rada s djecom na dječjim odjelima narodnih knjižnica

"Interni četvrtak" ima zadatak kroz razmjenu iskustva i praktične radionice koje vode stručnjaci - upoznati bibliotekare dječjih odjela narodnih knjižnica s tehnikama i metodama rada iz područja likovno-scenske umjetnosti, kulture govorenja i pisanja, ekologije, etnologije, psihologije i pedagogije - ukratko, pomoći im u njihovom svakodnevnom odgojno-obrazovnom radu s djecom.
"Interni četvrtak" održava se na Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4, osim ako u terminu održavanja programa nije drugačije navedeno.
Sastanke osmišljava i organizira Hela Čičko, hela.cicko@kgz.hr koordinatorica Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice.
 
2018. godina
1.
ožujka 
"Interni četvrtak“ –  stručni sastanak knjižničara dječjih odjela Knjižnica grada Zagreba održat će se u četvrtak,  1.3. 2018.  u 13 sati u Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice, Starčevićev trg 4.
 
Tema sastanka:   SLIKOVNICA  KAO  ALAT  ZA  RAD  U  ODGOJNIM  STRUKAMA​
 
Natalija Dragoja, dipl. knjižničarka u Odjelu za djecu i mladež Gradske knjižnice sudjelovala je u edukativnoj radionici „Zvijezde Malog medvjeda: slikovnica kao alat za rad u odgojnim strukama i pomagačkim profesijama“ u organizaciji ArTresor naklade. Svoja iskustva prenijet će u  radionici namijenjenoj dječjim knjižničarima prema slijedećem programu:
 
- Ilustracija kao priča i potpora tekstu – likovni aspekti slikovnice 
- Slikovnica Klaasa Verplanckea: „Ukuhane jabuke“
- Vježba: „Djetinjstvo u teglici ukuhanih jabuka – moje djetinjstvo i djetinjstvo moga dje-teta/učenika/korisnika“ 
- Završni dio: o suvremenom djetinjstvu 

 
Dobrodošli!