Čarobne šume

Izložba 01.07.2022. - 31.07.2022. Knjižnica Marina Držića
Autorica o izložbi i sebi:

"Ciklus slika je nastao kroz ljubav, igru, radost i zahvalnost što imam priliku da se bavim reciklažom mrtvog, srušenog drveća i kroz razne tehnike u kojima prevladava assemblage udahnjujem mu neki novi i drugačiji život koristeći prirodne materijale, kore breza iz Gorskog kotara koje su srušene u ledolomu, kameni pijesak, akrilne boje na lesonit pločama i pamučnim platnima.

Rođena sam 1975. u Virovitici, a trenutno živim, školujem se i radim u Zagrebu. Po profesiji sam magistar ekonomije i već 20 godina radim u FMCG sektoru. Slikam od 2013. godine, istražujem svoju umjetničku stranu i razne tehnike. Slikarski sam se educirala u Centru za likovni odgoj grada Zagreba gdje sam pohađala semestre crtanja i slikanja, a kreativni rad bio je oduvijek dio moje osobnosti. Izlažem na samostalnim i skupnim završnim izložbama polaznika od 2016. godine.
Polaznica sam škole ekspresivne art terapije koju vodi klinički psiholog i psihoterapeut dr. sc. Avi Goren-Bar.
Planinarim više od 15 godina i na planinarskim rutama susrećem raznolike šumske predjele, drveća neobičnih ljudskih oblika koji su proželi njihovo deblo i krošnju. Članica sam ekološkog pokreta "Zeleni odred" koji se bori protiv devastacije i prekomjerne sječe šuma. Suočeni smo s nestajanjem prirode čiji je čovjek samo sastavni dio i smrti svih živih bića uništavanjem prirode. Zaboravili smo da je ljudsko postojanje samo dio evoluirajućeg procesa. Temu devastacije prirode ne prikazujem kroz umiruće drveće, otpalo lišće, otrgnute i odbačene cvjetne grane nego kroz život mrtvih šuma i njihovu raznolikost. Drveće je moja ljubav od djetinjstva!

Želja mi je da približim zelenu braću ljudima i pronesem svijest o njihovoj vrijednosti i ljepoti. Šume su živa bića koja nam daju kisik, poveznica između neba i zemlje, bez njih nema života za čovječanstvo na predivnoj plavoj planeti. Duboko sam povezana s prirodom koja me puni energijom, inspiracijom, zahvalnošću i velikim poštovanjem pa tu ljubav, misao prenosim i likovnim jezikom."