IDI u knjižnicu

Igraonica 04.07.2019. - 01.08.2019. Dječja knjižnica Marina Držića

Igraonica društvenih igara "IDI u knjižnicu" namijenjena djeci starijoj od četiri godine i mladima između 12 i 16 godina te roditeljima.

Igrat ćemo se od 16:30 do 19:30 i to:

4. srpnja pozivaju se putnici stariji od osam godina koji žele posjetiti bliže ili nešto udaljenije europske gradove da se pridruže u avanturi "Ticket to ride Europe"! Treba izvući karticu s ucrtanom rutom i na toj ruti izgraditi željeznicu! Vlak polazi 4. 7. u terminu Igranja društvenih igara s poznatog perona.

11. srpnja tražit će se blago u Labirintu. Obiteljska je to igra jednostavnih pravila u kojoj se pomičući dijelove labirinta nastoji skupiti određeni broj blaga prikazanih na određenoj kartici. Umećući pločicu viška u labirint izgled labirinta se mijenja pa se igrač lako može naći pred zidom i udaljiti od blaga kojem je bio nadomak!

18. srpnja šeta se prirodom, skupljaju se životinje i vodi se borba protiv prirodnih katastrofa u kaotičnoj igri Fluxx Nature. Početna pravila su jednostavna, vuče se jedna karta, igra se jedna i traži se cilj, ali ova igra je zbrda-zdola! Pravila i ciljevi se mijenjaju, a protivnici kvare planove!

25. srpnja putovat će se u francuski grad Carcassonne, poznat po utvrdama još iz rimskog i srednjevjekovnog doba. Uz istoimenu opuštajuću igru za djecu od devet godina i starije uživljava se u povijest i razvija kraj oko starog grada Carcassonnea. Izvlačeći pločice i postavljajući svoje sljedbenike na putove i polja te u gradove i samostane, igrač će zaraditi bodove i(li) uživati u krajoliku.

1. kolovoza zahvaljujući napetoj igri Camel up igrači će se naći u pustinji i pratiti utrku deva. Pokušat će pogoditi koja će deva prva ili zadnja stići na cilj.
Krema i šešir za zaštitu od afričkog sunca su dobrodošli, a pripremit ćemo i lubenicu da se rashladimo povodom Dana lubenica.

https://www.timeanddate.com/holidays/fun/watermelon-day