Jesenske preporuke za djecu 2022.
Najčudnije (najčudesnije) životinje na svijetu : no jesu li to zaista? / [tekst i ilustracije Philip Bunting]
Kako izgleda lisnati morski zmaj, gdje žive kuoke i postoje li morski jednorozi? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja potražite u knjizi o 56 različitih najčudnijih i najčudesnijih životinja. Čitajući ovu knjigu djeca mogu naučiti pregršt novih podataka, a čudesni svijet životinja zasigurno će ih oduševiti i naučiti poštivati životinje i prirodu. Knjiga je namijenjena djeci predškolske dobi i djeci mlađeg osnovnoškolskog uzrasta.

Kiša / Anders Holme
Izgleda li kiša isto u različitim dijelovima svijeta? Odgovor na to pitanje naći ćete u ovoj nježnim bojama ilustriranoj slikovnici Andersa Holmera. Haiku stihovima o kapima kiše odvode čitatelje u različite dijelove svijeta i na simpatičan način donose crtice iz života. Slikovnica je namijenjena djeci mlađe dobi. 

Očuvanje Zemlje / tekst Camilla de la Bedoyere
Ilustrirana knjiga o ekologiji i zaštiti planeta Zemlje donosi zanimljive informacije o opasnostima za planet, načinima njegova očuvanja i potiče djecu da postanu čuvari prirode. Čitajući ovu knjigu, djeca će saznati na koji način sami možemo spriječiti onečišćenje našeg planeta. Knjiga je namijenjena djeci mlađeg osnovnoškolskog uzrasta.

Svijet politike : 100 stvari koje je dobro znati / napisala Eleanor Levenson
Knjiga uvodi mlade u svijet politike. Na jednostavan način i jednostavnim jezikom predstavljeni su temeljni pojmovi iz svijeta politike kao što su vlada, nacija, narod, glasovanje, domoljublje, ravnopravnost, prava, porez, skandal i mnogi drugi. Također, knjiga otkriva još puno skrivenih čari političkog jezika poput lobiranja, propagande i sl. Autorica i ilustrator pristupaju mladima na iskren i duhovit način želeći ih potaknuti na razmišljanje o velikim i malim stvarima iz svijeta politike koje izravno i neizravno utječu na njihov život. Knjiga je namijenjena djeci starijeg osnovnoškolskog uzrasta.

Tajanstveno društvo Benedict / Trenton Lee Stewart
Tajanstveno društvo Benedict, roman je i pustolovina u koju kreće četvero djece koji privučeni neobičnim oglasom u novinama završe na još neobičnijem testiranju njihovih posebnih sposobnosti. I ne, oni nemaju super moći, oni su mogli bismo reći – gotovo obična djeca. No, situacije u kojima se nađu su sve samo ne obične! Upustite se u pustolovinu s Rayniem, Kate, Stickyjem i Constancom i pročitajte prvi nastavak serijala. Roman je namijenjen djeci starijeg osnovnoškolskog uzrasta.