Ljetne preporuke za djecu 2023.

  1. Dino meditacija / napisala Lorena Pajalunga ; ilustracije Anna Lang
Ovaj priručnik s dinosaurima ipak je nešto drugačije vrste. Ovaj dino priručnik je Jurska škola meditacije u kojemu djeca mogu naučiti meditirati i brinuti o svojem unutarnjem svijetu prepunom nepoznatih emocija. Djeca ovoga ljeta mogu, osim igranja i kupanja na moru, naučiti nešto više o sebi i pripremiti se za novu školsku godinu.
 
  1. Grozomorova gozba / Emma Yarlett  
Autorica i ilustratorica Emma Yarlett ponovno oduševljava! Ovoga puta donosi priču o zvijeri zvanoj Grozomor koja je odlučila svoje društvo gadnih zvijeri počastiti jednim ukusnim i slasnim Ručkom. No Ručak je zapravo dijete koje, naravno, ne želi biti pojedeno. Uz zaigrane ilustracije saznajemo neočekivan završetak ove priče o novom, naizgled nespojivom, prijateljstvu.
 
  1. Povijest žena / Katarzyna Radziwill ; ilustracije Joanna Czaplewska  
Kao što i sam naslov govori, ova knjiga donosi povijest žena prikazanu na popularan i djeci pristupačan način. U priručniku kronološki učimo o položaju žena u društvu u kojemu se nalazila kroz povijest kao i o njenim zadaćama, ulogama, hobijima i borbi koju su žene imale kroz povijest u traganju za ravnopravnošću s muškarcima.
 
  1. Dijete vjetra / Gabriela Houston ; ilustrirala Alexis Snell
Za one željne fantastike, preporučujemo zaroniti u priču o Mari, unuci boga zimskih vjetrova. Mara i njen najbolji prijatelj Tornivo, dječak-medvjed, upuštaju se u epsku pustolovinu u kojoj žele vratiti njena oca iz mrtvih. U romanu ne nedostaje mitskih bića i mračnih sila što djelo čini uzbudljivim za čitanje
.
  1. Budi kao Harry Potter : [odan, hrabar, promišljen, pametan, vođa, studiozan ---] / Carla Schiappa-Burdet
Svim ljubiteljima Harryja Pottera preporučujemo priručnik iz psihologije koji djecu uči vrlinama jednog od najboljih čarobnjaka na svijetu! Nadahnjujći Harry Potter djeci pokazuje kako biti hrabar, kako pobijediti vlastite strahove i ovladati osjećajima te kako biti brižan prema svojim bližnjima. Ljeto je stoga idealno za krenuti u još jednu pustolovinu ove poznate trojke čarobnjaka koji su ovoga puta predstavljeni kao životni učitelji.