Ljetne preporuke za djecu 2022.

1. Kako zagrliti ježa / Jana Bauer

Iz pera slovenske spisateljice Jane Bauer nastala je priča o ježu koji je žudio za zagrljajem. Ježa zagrliti težak je pothvat i sve su životinje nekako izbjegle njegovu molbu. Ipak, mudar lisac Pipe odlučio je pomoći ježu i omogućiti mu bezbrižne zagrljaje. Ova nježna slikovnica govori o prijateljstvu i prihvaćanju različitosti.

2. Grimizna istraga  / Sir Arthur Conan Doyle

Za one koji vole rješavati detektivske slučajeve, preporučujemo priču o zagonetnom ubojstvu kojim se bave najpoznatiji amaterski detektiv na svijetu Sherlock Holmes i njegov partner doktor Watson. Potrebno je razotkriti uzrok smrti pronađenog trupla u jednoj praznoj londonskoj kući, a kako će to razriješiti ovaj poznati detektivski duo, ostaje pročitati.

3. Bitka čuvara oluja / Catherine Doyle

U posljednjem dijelu trilogije o otoku čuvara oluja, dječak Fionn Boyle pokušava osloboditi otok Arranmore od zle moći čarobnice Morrigan. U borbi protiv čarobnice i njene vojske dušolovaca, Fionn i otočani pokazuju nevjerojatnu snagu i ljubav prema svom otočnom domu. Mladi ljubitelji fantasy romana uživat će u maštovitom i zanimljivom raspletu ove trilogije!

4. Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva / Krunoslav Mikulan

Autor Krunslav Mikulan ponovno je pripremio pustolovnu priču u kojoj je ovoga puta glavni lik pekinezer Princ. Princ nije običan pas već tajni agent službe MI7 kojega je britanska kraljica zadužila da pronađe nestalog agenta Kinga zadnje viđenog u tajanstvenoj Hrvatskoj. U ovoj pustolovni Princu će se pridružiti šaroliko društvo pred kojem će biti nemalo prepreka koje će otežati rješavanje ovog zagonetnog slučaja.

5. Marul : ilustrirana biografija Marka Marulića / tekst i ilustracije Igor Lepčin

Nakon Gustla i Džive, izlazi ilustrirana biografija još jednog poznatog Hrvata - Marula. Biografija donosi činjenice i zanimljive crtice iz života Marka Marulića, oca hrvatske književnosti. Prilagođena djeci, biografija na zanimljiv način opisuje život i opus velikana kojeg se smatralo važnim poput Shakespearea i Dantea.