O Zbirci
Zbirka BDI (bibliotekarstvo - dokumentacija - informacija) posebna je zbirka Knjižnica grada Zagreba i sastavni je dio Matične i razvojne službe Knjižnica grada Zagreba. Zbirka služi za provedbu kontinuiranog učenja i stručnog usavršavanja knjižničara pružajući pristup stručnoj literaturi. Počela se oblikovati 1950. godine kao Zbirka bibliotekarske literature u Gradskoj knjižnici u Zagrebu i najstarija je takva zbirka u Hrvatskoj. Sustavno se prikuplja sva domaća stručna knjižničarska literatura, odabrana literatura na stranim jezicima te sitni tisak, propisi i dokumenti iz područja knjižničarstva.

Zbirka raspolaže s oko 3.660 svezaka knjiga, 40-ak jedinica elektroničke građe te nešto više od 1.230 svezaka uvezanih časopisa. Smještena je na 2. katu Gradske knjižnice s ulazom iz Čitaonice, a građa Zbirke pretraživa je u mrežnom katalogu Knjižnica grada Zagreba.

Mrežne stranice Zbirke, koje se uređuju od 2001. godine kao proširenje informacijske djelatnosti, nastoje osigurati slobodan pristup informacijama i mrežnim izvorima važnim za knjižnične djelatnike narodnih i školskih knjižnica.

Radno vrijeme za korisnike (1. siječnja - 30. lipnja i 1. rujna - 31. prosinca):
ponedjeljak, srijeda, petak      11
- 13 sati
utorak, četvrtak                        13
- 15 sati
subota                                       ne radi

Od 1. srpnja do 31. kolovoza Zbirka je otvorena za korisnike:

ponedjeljak, srijeda, petak      14 - 15 sati
utorak, četvrtak                        11 
- 13 sati
subota                                       ne radi


tel.: 01 4694 342
e-adresa: bdi@kgz.hr                                                          

voditeljica: Kristina Krpan, viša knjižničarka