Grad Zagreb

NARODNE KNJIŽNICE U GRADU ZAGREBU

U Gradu Zagrebu djeluju najveće i najznačajnije hrvatske knjižnice: Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Knjižnica HAZU, brojne specijalne knjižnice znanstvenih institucija, više od 50 fakultetskih knjižnica, oko 300 osnovnoškolskih i srednjoškolskih knjižnica, Hrvatska knjižnica za slijepe, nekoliko značajnih samostanskih i crkvenih knjižnica, a ujedno i najveća mreža narodnih knjižnica u Hrvatskoj - Knjižnice grada Zagreba.
 
Od 1. siječnja 2007. godine sve narodne knjižnice, osim one u sastavu Pučkoga otvorenog učilišta, djeluju u sklopu jedinstvene ustanove. Knjižnice grada Zagreba objedinjuju mrežu od dvanaest područnih knjižnica s 26 ogranaka, Gradskom knjižnicom i Knjižnicom Božidara Adžije koje posjeduju i znanstvene fondove te Bibliobusnom službom koja je do 2021. imala dva bibliobusa koji su u četiri smjene pokrivali godišnje 73 do 75 stajališta. Danas je jedno vozilo stavljeno van funkcije zbog kvara te do nabave novog vozila služba radi u jednoj smjeni kojom pokriva 48 stajališta u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.
 
U Knjižnicama grada Zagreba, pri Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića djeluje Središnja knjižnica Albanaca, a pri Gradskoj knjižnici Središnja knjižnica Rusina i Ukrajinaca.
 
Središnja biblioteka Srba u Republici Hrvatskoj djeluje pri Srpskome kulturnom društvu Prosvjeta.

Mreža Knjižnica grada Zagreba

Izvještaj o radu Knjižnica grada Zagreba za 2023. godinu
Izvještaj o radu Knjižnica grada Zagreba za 2022. godinu
Izvještaj o radu Knjižnica grada Zagreba za 2021. godinu

Izvještaj o radu Knjižnica grada Zagreba za 2020. godinu

Izvještaj o radu Knjižnica grada Zagreba za 2019. godinu

Tablice Izvještaja o radu Knjižnica grada Zagreba za 2019- godinuIzvještaj o radu Knjižnica grada Zagreba za 2018. godinu

  


Izvještaj o radu Knjižnica grada Zagreba za 2017. godinu


        


Izvještaj o ostvarenom programu rada KGZ-a za 2016. godinu
Izvještaj o ostvarenom programu rada KGZ-a za 2015. godinu

 
 

Izvještaj o ostvarenom programu rada KGZ-a za 2014. godinu

 

 Izvještaj o ostvarenom programu rada KGZ-a za 2013. godinu
 

 

 


Izvještaj o ostvarenom programu rada KGZ-a za  2012. godinu