Kroz knjižnicu do mature

Kviz za (buduće) maturante kreće s novom sezonom. Svaki mjesec ići će novi kviz, odvijat će se online, a učenicima će biti dostupan na mrežnim stranicama Knjižnica grada Zagreba. Za razliku od prije, u ovoj sezoni traži se najbrži sudionik –  onaj koji će u najkraćem roku sa što više točnih odgovora riješiti kviz. Pobjednik/pobjednica bit će objavljeni na kraju mjeseca na stranici projekta Kroz knjižnicu do mature. Kvizovi su namijenjeni svim srednjoškolcima koji žele provjeriti svoje znanje hrvatskog jezika, hrvatske i svjetske književnosti te opće kulture.
 
Projekt Kroz knjižnicu do mature održava se od 2013. godine u Knjižnicama grada Zagreba – Gradskoj knjižnici i namijenjen je srednjoškolcima, u prvom redu maturantima, s ciljem pomoći pri savladavanju školskog gradiva, popularizacije učenja i čitanja te ukazivanja na šira kulturna zbivanja.
 
Središnji dio projekta je Kviz za (buduće) maturante s pitanjima iz hrvatskog jezika i književnosti te opće kulture koji će se održavati online svaki mjesec tijekom školske godine u trajanju od mjesec dana. U projektu sudjeluju učenici srednjih škola koji borave u učeničkim domovima Grada Zagreba, kao i učenici pojedinih srednjih škola, a dobrodošli su svi zainteresirani srednjoškolci.
 
Osim kviza, koji je glavna aktivnost, projekt uključuje i mnoge druge programe kao što su radionice pisanja eseja, promoviranje kulturnih sadržaja i organiziranje zajedničkih druženja prema potrebama i željama korisnika (Književna šetnja Zagrebom, upoznavanje s knjižnicom i kratka edukacija iz informacijske pismenosti, obrada lektire kroz likovni predložak, upoznavanje s fakultetima prilikom posjeta fakultetskim knjižnicama).
 
Koordinatorica projekta je Marija Mušterić.
 
Za dodatne informacije možete se obratiti na e-adresu krozknjiznicudomature@kgz.hr
i na telefonski broj 01/4694-327.
 
 
Brošura o informacijskoj pismenosti
https://issuu.com/knjinicegradazagreba/docs/informacijska_pismenost