Ljepotom duše vođena

Izložba 16.09.2010. - 15.10.2010. Knjižnica Vjekoslava Majera Izlozi knjižnice
 Autorica izložbe Mevlida Ida Huskić rođena je u Kaknju 1966. god. gdje živi i radi. Članica je i jedna od osnivačica likovnog udruženja "Duga" Kakanj. Sudjelovala je na likovnim humanitarnim kolonijama u Hrvatskoj, a članica je i Udruge književnika i likovnih umetnika "Tin Ujević" Zagreb. Izlagala je na više skupnih izložba u BiH i Njemačkoj.
 Svoj interes prema slikarstvu pokazuje vrlo rano, a usavršava se pohađajući osnove tekstilnog dizajna i akrilne tehnike u klasi docentice Emine Čabaradić-Kamber, predavačice na hamburškoj akademiji za primjenjenu umjetnost. Svoj talent potpuno izražava oslikavanjem svile, stakla i raznih i drugih materijala.
(...)
"Zntiželjna i zaigrana poput djeteta, opčinjena prirodom i glazbom, ona intenzivno traga za ljepotom i sveopćim skladom. Možda u tome i leži tajna raznolikosti njezina umjetničkog opusa. Pronaći ćemo u njemu i ulja , i akvarele, i oslikana stakla i tekstil, ali i dizajnerske kreacije odjeće koje će pretvoriti u zanimljive modne revije.
Taj "dizajnerski štih" potaknut će ju da se kao slikarica okuša i na svili, tom profinjenom, podatnom, ali vrlo zahtjevnom materijalu koji iziskuje visoku razinu umjetničkog oblikovanja,
ali i zanatskog umijeća.
A autorica je ovim radovima zadovoljila oba kriterija.
Za ovu izložbu Mevlida je ponudila deset radova velikog formata izrađenih na svili, kao dio zaokruženog ciklusa inspiriranog prirodom i glazbom.
Osnovni motiv, ili bolje reći, polazište za oblikovanje slike je cvijet. Ali njegova likovna interpretacija razlikuje se od jedne do druge slike, a vrlo je uočljiva i različitost cjelokupne atmosfere."
(...)                                                                                                                                                                                          prof.Milan Ilić

e-mail: mevlidahuskic@gmail.com
tel.: +387(0)61 456 795
        +385 (9) 88 624 18