Upute za aplikaciju eZaKi

1. Registracija

Prilikom pokretanja aplikacije otvara se ekran za registraciju/prijavu. Prilikom prvog korištenja aplikacije, registrirajte se pomoću adrese e-pošte i samostalno izabrane lozinke za ovu aplikaciju.




Pozor!
Za uspješan završetak registracije, slijedite poveznicu koja će vam stići sandučić e-pošte. 

2. Prijava

Nakon uspješne registracije, možete se prijaviti u aplikaciju eZaKi.


Svim postojećim članovima, koji su registrirali adresu e-pošte vezanu s njihovim članskim brojem, u aplikaciji će odmah biti vidljivi podaci.



3. Moja knjižnica i Moj profil

U izborniku koji se nalazi na vrhu ekrana, možete istražiti stavke Moja knjižnica i Moj profil te pristupiti Katalogu.




4. Povezivanje članstva

Ako već imate članstvo u knjižnici, ali ste se registrirali adresom e-pošte koja nije vezana za članski broj, prilikom prve prijave u aplikaciju odaberite Povezivanje članstva.
Povezivanje se vrši unosom broja iskaznice i PIN-a, koji možete osobno zatražiti u bilo kojoj knjižnici mreže Knjižnica grada Zagreba ili e-poštom.
 
Na adresu e-pošte pin@kgz.hr potrebno je poslati sljedeće podatke:
1. ime i prezime
2. članski broj
3. OIB
4. adresu e-pošte na koju se želi primiti obavijest o svom PIN-u.
 
Na vaš upit bit će odgovoreno u najkraćem mogućem roku.
 
Pozor!
Na jedan profil odrasli član može povezati i članske brojeve djece. Na jedan profil ne mogu biti povezani članski brojevi više odraslih osoba.


5. Upis u knjižnicu

Ako tek želite postati članom Knjižnice, prilikom prve prijave u aplikaciju odaberite Upis. Otvara se pristupnica koju je potrebno pažljivo ispuniti. Molimo vas da pročitate sve uvjete članstva i poruke koje je potrebno prihvatiti za učlanjenje te da proučite Pravila Knjižnica grada Zagreba.
 
Pozor!
Troškove članarine potrebno je podmiriti u roku od 24 sata, inače će upis biti poništen.


 

U padajućem izborniku Moja knjižnica možete pregledati svoju trenutačnu posudbu, aktivne rezervacije te svoju povijest posudbi.

1. Zaduženja

U Zaduženjima možete vidjeti trenutačna zaduženja. Ako je produženje roka moguće, ponudit će vam se mogućnost produženja posudbe građe na još jedan posudbeni rok. Ovdje je i podatak je li rok povrata prekoračen.

2. Rezervacije

U Rezervacijama su vidljivi svi vaši rezervirani naslovi. Pojedina rezervacija može se produžiti ili otkazati.

3. Povijest posudbe

U Povijesti posudbe vidljiva su vam sva registrirana zaduženja od kada ste postali član Knjižnice.


 

U padajućem izborniku Moj profil možete pregledati uplate i platiti bankovnim karticama, ažurirati osobne podatke, pristupiti svojoj digitalnoj iskaznici i postavkama profila.


1. Uplate

U Uplatama možete pregledati sve dosadašnje uplate i izvršiti plaćanje za nepodmirene stavke (članarina, zakasnina…) koristeći se bankovnim karticama.



Knjižnice grada Zagreba za online plaćanja koriste se sustavom WSPay. Plaćanje privatnim karticama moguće je jednokratno (Visa, Maestro, Mastercard). Na stranici sustava WSPay potrebno je unijeti tražene podatke, a nakon uspješno provedene transakcije, WSPay e-poštom šalje potvrdu o autorizaciji kartice za navedeni iznos.



2. Podaci o članu

U Podacima o članu možete ažurirati osobne podatke, pri čemu odgovarate za točnost i potpunost ažuriranih podataka. U Podacima o članu vidljiva je i mogućnost produženja članstva nakon isteka.

3. Iskaznica

Članska je iskaznica neprenosiv identifikacijski dokument člana Knjižnice. Član može djelatniku u knjižnici predočiti i digitalnu iskaznicu kako bi ostvario usluge Knjižnice.


 

4. Postavke

U Postavkama je omogućena promjena zaporke te brisanje profila.
 
Pozor!
Brisanje profila onemogućava korištenje aplikacijom, dok članstvo u Knjižnici i dalje ostaje važeće.


 

eZaKi aplikacija dostupna je za korištenje putem mrežne stranice Kataloga knjižnice. Ova je aplikacija dostupna i na Androidu (s Chromeom i Samsung Internetom), na Windowsima i macOS-u (s Chromeom i Edgeom) i na iOS-u sa Safarijem. Instalirajte je na bilo koji pametni telefon, tablet ili stolno računalo.