Pravo na besplatan upis u Knjižnicu

Pravo na besplatan upis u Knjižnicu* imaju osobe s invaliditetom, osobe s posebnim potrebama, hrvatski ratni vojni invalidi Domovinskog rata te primatelji socijalne pomoći, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta (članske iskaznice registriranih udruga, potvrde nadležnih ustanova ili medicinske dokumentacije). Pravo na besplatan upis imaju i umirovljeni djelatnici Knjižnica grada Zagreba te aktivni članovi Zagrebačkog knjižničarskog društva uz dokaz o plaćenoj članarini za tekuću godinu.
Kako bi se ostvarila ova pogodnost besplatnog upisa ili obnove članstva, korisnici se mogu obratiti u najbližu knjižnicu ili poslati elektronički ispunjenu pristupnicu i dokaz kojim potvrđuju gore navedeno pravo na besplatan upis na adresu e-pošte upisi@kgz.hr. Nakon provedenog upisa ili obnove članstva kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku i putem e-pošte dostaviti potvrdu o članstvu.
*U skladu s Pravilima KGZ-a, usluga je dostupna za sve s prebivalištem ili boravištem u Gradu Zagrebu, Zaprešiću te gradovima i općinama u Zagrebačkoj županiji gdje se nalaze stajališta zagrebačkog bibliobusa, ali i sve građane koji se u Gradu Zagrebu školuju ili su u njemu zaposleni, uz predočenje dokaza.