Novosti

12.05.2022.
KGZ
Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2022.
Natječaj za vizualno rješenje Mjeseca hrvatske knjige 2022.
11.01.2022.
Gradska knjižnica
Ukoričena bogata povijest Gradske knjižnice
„Gradska knjižnica u Zagrebu – ususret novom vremenu“ bogato je ilustrirana monografija kojom se po prvi puta cjelovito prikazuje povijest Gradske knjižnice u Zagrebu, a seže još u daleku povijest od 1907. godine. Knjižnice grada Zagreba izdale su ovo izdanje kao nastavak nakladničkog niza kojim se nastoji istaknuti važnost izgradnje nove zgrade Gradske knjižnice, a namijenjeno je ne samo stručnoj, već i široj javnosti.
22.12.2021.
Knjižnica Dugave
Kućica za knjige
Posudi, čitaj, vrati i/ili doniraj!!
22.12.2021.
KGZ
Bibliobus kao novi dom za pčele
Božićno vrijeme darivanja Knjižnice grada Zagreba iskoristile su za darovnu akciju i svoje isluženo bibliobusno vozilo darovale su pčelaru Darku Pokosu iz Pčelarske udruge „Propolis“. Ovo je vozilo staro više od 25 godina i vjerno je razvozilo knjige po Zagrebu i Zagrebačkoj županiji svih tih godina.
22.11.2021.
Knjižnica Božidara Adžije
Posudite knjižničara : nova usluga u Knjižnici Božidara Adžije
„Posudite knjižničara“ je usluga koja Vam nudi stručnu pomoć u području informacijske i informatičke pismenosti. Usluga se temelji na edukacijskim sesijama u kojima se korisniku nudi individualna pomoć u korištenju informacijsko-komunikacijske tehnologije kao i pomoć u pretraživanju i snalaženju u informacijskim sustavima poput kataloga Knjižnice, baza podataka i ostalih informacijskih izvora. Individualni pristup i stručna pomoć, koju ovaj program nudi, važni su za razvoj informacijske i informatičke pismenosti korisnika jer ih se potiče na istraživanje, otkrivanje i stjecanje novih znanja koje mogu prenositi drugima. Knjižnica kroz ovu uslugu nastoji odgovoriti na izazove vremena u kojemu njezini članovi i korisnici žive i djeluju. Više informacija o usluzi možete pronaći na poveznici.
15.11.2021.
KGZ
Nacionalni kviz za poticanje čitanja
Zbog epidemioloških prilika, pozivamo Vas da završnu svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja pratite online 15. 11. 2021. u 12 sati putem YouTube kanala Knjižnica grada Zagreba: https://youtu.be/apdNoSMX9oo.
08.11.2021.
Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića
Predsjednik Milanović gostovao u KGZ-u
Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića na tribini „Što čita Predsjednik?“ koja je održana u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige. Gostovanje je ujedno organizirano u Godini čitanja u kojoj se nastoje provoditi nove aktivnosti za afirmaciju čitanja.
28.10.2021.
Knjižnica Božidara Adžije
Knjižnica knjižnici iliti kako knjigama produljiti život
Međunarodni dan darivanja knjiga Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj! obilježava se 14. veljače s ciljem poticanja djece i odraslih diljem svijeta da daruju knjige jer se pokazalo da djeca u najmlađoj dobi nemaju slikovnice. U Godini čitanja 2021. nastavili smo s darivanjem knjiga koje je započelo u veljači 2019. godine suradnjom Knjižnice Jelkovec s knjižnicom OŠ Okučani, a nastavili suradnjom knjižnica Jelkovec i Knjižnice Božidara Adžije (knjižnice iz mreže Knjižnica grada Zagreba) s Gradskom knjižnicom Vukovar u sklopu nacionalne kampanje "Čitaj mi!". Akciji su se u međuvremenu priključile knjižnice Sesvete i Novi Zagreb, također iz mreže Knjižnica grada Zagreba.
14.10.2021.
KGZ
Uz pomoć knjižnice do COVID potvrde!
Ne čekajte u redovima, zatražite svoju COVID potvrdu brzo i besplatno putem sustava e-Građani! U  Gradskoj knjižniciKnjižnici S. S. KranjčevićaKnjižnici Jelkovec te Knjižnici A. Cesarca, Šubićeva dogovorite besplatnu poduku za korištenje sustava e-Građani te u par jednostavnih koraka zatražite svoju EU digitalnu potvrdu („COVID putovnicu“) ako ste cijepljeni, ako imate negativan test ili ste nedavno preboljeli bolest COVID-19.


Postanite e-Građani uz pomoć knjižničara

13.09.2021.
KGZ
Samopopisivanje uz pomoć knjižnice!
Od 13. rujna započinje novo popisivanje stanovništva, a od 13. do 27. rujna građani će moći samostalno unijeti svoje podatke i podatke svojih ukućana putem sustava e-Građani. U Gradskoj knjižniciKnjižnici S. S. KranjčevićaKnjižnici Jelkovec te Knjižnici A. Cesarca, Šubićeva građani mogu dobiti besplatnu edukaciju za korištenje sustava e-Građani te, kada se prijave u sustav, uz pomoć knjižničara ispuniti i upitnik za samopopisivanje.
Za više informacija obratite se svojoj knjižnici!

Postanite e-Građani uz pomoć knjižničara