Igrokaz – igra za male i velike

Ostalo 24.11.2020. - 14.12.2020. Knjižnica Savica
Ljudi se oduvijek imaju potrebu izražavati, bilo da iznose iskustva iz neposrednog života ili teme i probleme koji ih zaokupljaju i o kojima razmišljaju. Djeca se najbolje izražavaju kroz igru i pritom uče o novim stvarima ili vještinama, a istodobno se dobro zabavljaju.

Za male i velike ljubitelje riječi i igre izabrali smo nekoliko naslova iz fonda Knjižnice Savica.

Dostupnost knjige provjerite u našem mrežnom katalogu ili telefonski osigurajte svoj primjerak prije dolaska u knjižnicu.

Fotografije naslovnica: Mrežni katalog Knjižnica grada Zagreba.


Izbor naslova:
 

Kazalište / Jasen Boko
Ako želite saznati kako je nastalo kazalište, koji su kazališni oblici i žanrovi, kako se radi kazališna predstava ili kako glumiti, organizirati audiciju ili odabrati kostime, zavirite u ovaj priručnik za djecu.


Maša i kazalište / Sanja Pilić
U ovoj priči pogodnoj za početnike u čitanju Maša, otkrivajući svoju ljubav prema kazalištu i glumi, poučava djecu o tome kako se ponašati za vrijeme predstave.

 
Bajke i priče / Rusimir Agačević-Rus
Zbirka od 13 priča od kojih su neke adaptacije poznatih klasičnih bajki (Crvenkapica, Pepeljuga, Ivica i Marica i dr.), u obliku igrokaza u stihovima.

 
Brljibanovo kazalište / Nada Horvat
Zbirka lutkarskih igrokaza u čijim će sadržajima, koji su igrivi, raznoliki i duhoviti, uživati suvremena djeca.

 
Lampa, pače, mačak / Enes Kišević
Tri duhovita igrokaza u stihovima od kojih su „Aladin i Elmedina“ prema dijelu priče „Aladin i čarobna svjetiljka“, a „ Ružno li je pače“ prema Andersenovoj priči „Ružno pače“.


Čarobne riječi : zbirka igrokaza i dječjih mjuzikla : 13 kratkih igrokaza i 5 dječjih mjuzikla / Josipa Franjić Radulović
Zbirka igrokaza za predškolce i osnovnoškolce nižih razreda uz koje će se dobro zabavljati, glumiti, pjevati, plesati i učiti kroz igru.


Puna vreća laži i drugi igrokazi / prema pričama iz hrvatske folklorne baštine napisala Sanja Lovrenčić
Knjiga šest igrokaza prema pričama iz hrvatske folklorne baštine namijenjena mlađim osnovnoškolcima.

 
Tinka Fakinka / Jadranka Čunčić-Bandov
Duhovite lutkarske minijature u stihovima za djecu.

 
Farma  kukuriku : [igrokazi za djecu] / Lana Bitenc
Zbirka igrokaza namijenjena djeci, u kojoj su glavni likovi životinje, personificira iskustva iz neposrednog života, a odiše duhovitošću i razigranošću.


Tinuninu : prva pomoć za djecu : obrana i zaštita od odraslih : knjiga samopomoći od kolijevke pa do roba / Silvija Šesto 
Zbirka kratkih priča, pjesama i igrokaza koje povezuje humor univerzalne teme kao što su školski problemi, prve ljubavi, problemi djece rastavljenih od roditelja, ambicije roditelja, generacijski jaz… Namijenjeno mladima.


Mjesec i ja / Selma Parisi
Djelo namijenjeno osnovnoškolcima i srednjoškolcima inspirirano stvarnim događajima u formi igrokaza donosi priču o Djevojčici izbjeglici i usamljenom Dječaku.


Galeb Av Av i galeb Gnjav Gnjav : (igrokaz za mlade u četiri čina) / Predrag Raos
Tri duhovita igrokaza za mlade koji su dramatizacija triju priča iz zbirke „Galeb Av Av“.