Na Trnju sa zvijezdama – Korana Serdarević

Projekt 26.11.2020. - 14.12.2020. Knjižnica Marina Držića
Korana Serdarević, spisateljica, gimnazijska profesorica i prevoditeljica, rođena je 1982. godine u Zadru. Za svoje kratke priče osvojila je niz nagrada (dva puta prva nagrada „Ranko Marinković“, nagrada „Zlatko Tomičić“, regionalna nagrada „Ulaznica“), a za prvu zbirka kratkih priča Nema se što učiniti (Fraktura 2015.) nagrađena je stimulacijom Ministarstva kulture RH za najbolja književna ostvarenja te godine. Pojedine kratke priče prevedene su joj na engleski, njemački, talijanski, slovenski, mađarski, rumunjski i ukrajinski jezik, a čitava je zbirka prevedena na makedonski jezik. U prosincu 2017. godine u izdanju Frakture objavljuje roman Eksperiment Irene Tot, koji se našao u finalu Tportalova izbora za roman godine. Godine 2020. u izdanju Frakture izlazi joj i druga zbirka kratkih priča Gušterov rep.

Sudjelovala je na mnogo hrvatskih i međunarodnih književnih festivala, od kojih se izdvajaju Cuirt International Festival of Literature u Irskoj te Vilenica u Sloveniji 2016. godine. Aktivna je i kao moderatorica na književnim festivalima i događanjima, članica je žirija mnogih književnih natječaja, autorica školskih čitanki i projekata za poticanje čitanja.
Članica je Hrvatskog društva pisaca.

Književni je razgovor održan u okviru projekta "Na Trnju sa zvijezdama". Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.