Kako uče djeca sa sindromom Down?

Predavanje 22.11.2022. | utorak Knjižnica Gajnice Početak događanja: 18:00
„Mr.sc. Dinka Vuković, dipl. ing., održati će predavanje “Kako uče djeca sa sindromom Down?”. Predavanje je namijenjeno svima zainteresiranima, a posebno roditeljima, stručnim suradnicima, učiteljima, pomoćnicima u nastavi, odgajateljima i svima ostalima koji rade s djecom s teškoćama u razvoju. Očekivano trajanje predavanja je sat vremena.

Na predavanju će gđa Dinka Vuković iznijeti znanja i iskustva koja je stekla kao majka djeteta, danas 22-godišnjaka, sa sindromom Down te predstaviti primjere dobre prakse. Ukazati će na mogućnosti rada i učenja s djecom sa sindromom Down od prvih mjeseci života kroz razne metode te edukacijske materijale. Posebno će govoriti o pripremi djece sa sindromom Down za školu te kako u školi osigurati njihovu uspješnu integraciju. Osim za roditelje djece sa sindromom Down, predavanje je jednako korisno za sve one koji rade s djecom koja imaju teškoće u učenju.

Dinka Vuković je u proteklih 15 godina održala niz predavanja i edukacija za roditelje, učitelje, pomoćnike u nastavi i stručne suradnike u Hrvatskoj, Sloveniji i BIH. Osim predavanja ‘Kako uče djeca sa sindromom Down’, drži predavanja o edukaciji djece sa sindromom Down iz matematike. Koautorica je priručnika ‘Down sindrom – vodič za roditelje i stručnjake’ u izdanju Hrvatske zajednice za Down sindrom, a posjeduje i više od 30 naslova, odnosno stručne literature o sindromu Down. Predsjednica je mreže udruga European Down Syndrome Association.

Molimo sve zainteresirane da se do nedjelje, 20. studenog predbilježe za dolazak putem poveznice OVDJE.

Predavanje će biti snimano te će se uživo prenositi na FB stranici KGZ Knjižnice Gajnice https://www.facebook.com/knjiznicagajnice/, i nadalje tamo biti dostupno za pregled.

Predavanje je dio programa “Kad se otvorim kao cvijet – neka cijeli svijet suncokreta” koji je posvećen osobama sa sindromom Down, a kojeg u partnerstvu provode umjetnička organizacija Otvoreni likovni pogon, Udruga za sindrom Down-Zagreb i KGZ Knjižnica Gajnice. Financijski pokrovitelj programa je Ministarstvo kulture i medija RH.“
 
(https://olplab.home.blog/2022/11/10/predavanje-dinke-vukovic-kako-uce-djeca-sa-sindromom-down/)

Foto: Individualni rad s djecom članovima Udruge Down – Zagreb (autorica fotografije: Natalija Belošević)