10. tjedan cjeloživotnog učenja

Radionica 26.09.2016. - 30.09.2016. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić
Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Tjedan cjeloživotnog učenja osmišljen je kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Stoga se svake godine u sklopu ove kampanje organizira veliki broj vrlo različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložbi pa i biciklijada. Brojne institucije organiziraju dane otvorenih vrata ili slične aktivnosti, usmjerene na upoznavanje javnosti sa svojim radom.

Raspored radionica u Knjižnici:
27. rujna 2016. u 18 sati
RADIONICA: Vježbanje sinestezije
Radionicu vodi Vlasta Pastuović, akademska umjetnica. Cilj radionice je da osjet zvuka pretočimo u vizualni prikaz te na taj način osvještavamo da je najprije potrebno imati emocionalni doživljaj zvuka kako bi se isti mogao pretočiti u vizualni oblik.
29. rujna 2016. od 10 do 13 sati
RADIONICA: Pretraživanje interneta
Radionicu vode djelatnici knjižnice. Cilj radionice je da korisnici uz općenita već usvojena praktična znanja iz područja informatičke pismenosti uče i vrednovati informacije koje im se na internetu nude.
30. rujna 2016. u 18 sati
RADIONICA: Vježbajmo tijelo, vježbajmo um
Radionicu vode treneri Magic Well kluba Zaprešić. Cilj radionice je osvijestiti korisnike koliko su zdravlje, tjelovježba, prehrana i prirodni dizači imuniteta važni za učenje i usvajanje novih znanja.