7. biciklijada ZKD Biciklista - Karolinskom cestom do Vrbovskog

Izložba 04.07.2019. - 31.08.2019. Knjižnica Marina Držića

7. biciklijada ZKD Biciklista održala se u subotu 29. lipnja 2019. u sklopu programa Biciklom kroz knjižnice Hrvatske na relaciji Karlovac-Vrbovsko. Odvoženo je ukupno 50 kilometara, a sudjelovalo sedam ZKD biciklista.

Službeni polazak je bio ispred Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' u Karlovcu, a cilj u Gradskoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom.

Ruta biciklijade je dobrim dijelom pratila jednu od četiri hrvatske povijesne prometnice, Karolinsku cestu. To je prva moderna makadamska cesta koja je u sljedeća četiri desetljeća odigrala pionirsku ulogu u povezivanju Panonije s Jadranom te u transformaciji Gorske Hrvatske i luka na sjevernom Jadranu, Kupi i Savi.

Biciklisti su posjetili Stari grad Novigrad koji je bio u posjedu krčkih knezova Frankopana, prešli preko kamenog mosta na Dobri kod Novigrada, jednog od najstarijih baroknih spomenika hrvatske mostogradnje, a u Vrbovskom obišli Gradsku knjižnicu te posjetili kanjon Kamačnik, zaštićeni krajolik i najpopularnije izletište vrbovskog kraja.

 

Biciklom kroz knjižnice Hrvatske: Karolinskom cestom do Vrbovskog

17 new photos added to shared album