A koje su vaše kvartovske priče?

Projekt 16.02.2017. - 15.04.2017. KGZ

Muzej grada Zagreba 2017. godine nastavlja aktivnosti u sklopu dugogodišnjeg projekta Zagrebački kvartovi. Dionicu projekta vezanu za Trešnjevku i Trnje započinjemo pozivom na neformalno otvorenje ulične izložbe u Knjižnici Tina Ujevića (Ulica grada Vukovara 14) u četvrtak, 16. veljače u 13 sati.
 
Nakon otvorenja, oko 13:30, prošetat ćemo s Trešnjevke prema Trnju do Knjižnice Ivana Gorana Kovačića (Ulica grada Vukovara 35), gdje je postavljen drugi dio ulične izložbe. 
 
 Izložbu, koju možete razgledati do 15. travnja, čini izbor iz novinskih članaka, odnosno zanimljivih priča s Trešnjevke i iz Trnja, objavljenih u dnevnom tisku tijekom 1920-ih i 1930-ih godina.
Uličnom izložbom u dvije kvartovske knjižnice najavljujemo studijsku izložbu o Trešnjevci i Trnju koju Muzej grada Zagreba s partnerima priprema za jesen 2017. Ujedno vas pozivamo da ustupanjem predmeta iz obiteljskih arhiva (prvenstveno fotografija vezanih za povijest Trnja i Trešnjevke) sudjelujete u oblikovanju izložbe.
 
Obavijest o prikupljanju materijala nalazi se na mrežnim stranicama Muzeja grada Zagreba i na Facebooku projekta Zagrebački kvartovi, te u svim knjižnicama Trnja i Trešnjevke gdje na infopultu možete saznati pojedinosti ili ostaviti svoje podatke kako bi vas autori mogli kontaktirati, no možete se javiti i osobno u Muzej grada Zagreba.
 


 http://www.mgz.hr/hr/muzejski-programi/zagrebacki-kvartovi/arhiva-projekta/