Bajkovita žica i Jučerdanasputra

Izložba 15.05.2017. - 09.06.2017. Knjižnica Dugave Ivanka Blažević Kiš
Ivanka Blažević Kiš diplomirala je fonetiku, opću lingvistiku i bibliotekarstvo te je zaposlena u Knjižnicama grada Zagreba.

"Otvaranje životnih vidika bio mi je prioritet od rane mladosti. Pismo, jezik, knjiga i knjižnica privukli su me u tom traganju za dobrom pričom, porukom, odgovorom. U knjižnici sam desetak godina radila na Odjelu za djecu i mlade. Vodila sam dramsku grupu za koju sam pisala igrokaze te razne igraonice na kojima smo dramatizirali tekstove poznatih bajki i priča. Odlična platforma za moje kontinuirano pisanje koje se nastavilo i kasnije kada sam prešla raditi na Odjel za odrasle. Sve me to, na neki način, vodilo do knjige Jučerdanasputra : kaobajke autorice Silvije Šesto (Semafora, 2013.) koju sam ilustrirala neobičnom kombiniranom tehnikom, do slikovnice Brzi Teo i spora Naya (Semafora, 2014.), gdje sam autorica teksta, te do romana za školsku dob Mrak, Danči i Mark (Semafora, 2016.).
Također pišem poeziju za odrasle i ove godine planiram objaviti zbirku u izdanju Semafore. 
Izradom nakita od žice, poludragog kamenja, perlica, konca i ostalog intenzivno se bavim već nekoliko godina (Bajkovita žica)."