Grijesi CESI: 21 godina borbe

Izložba 21.01.2019. - 20.02.2019. Čitaonica Kustošija Antonela Marušić i Nina Đurđević
Izložba predstavlja višegodišnji rad i zalaganje Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI)  na područjima rodne ravnopravnosti, ženskih i ljudskih prava, socijalne pravde, jednakih mogućnosti u svijetu rada, prevencije nasilja u adolescentskim vezama, seksualnih te reproduktivnih prava žena. Također važna je djelatnost CESI-ja u poticanju senzibilizacije hrvatskog društva na značajnost rodne problematike. Tako je zamjetno zalaganje CESI-ja na području angažmana žena u politici, rodno osviještenog obrazovanja, rodno osviještenih medijskih sadržaja te zagovaranja na polju rodno osviještenih politika u Hrvatskoj i Europskoj Uniji.
Rad CESI-ja predstavljen ovom informativnom izložbom  odnosi se na niz njihovih kampanja, zagovaračkih akcija, raznih oblika aktivizma te na savjetovanje i educiranje ranjivih skupina, kao i na njihovu istraživačku djelatnost važnu za prepoznavanje i razumijevanje navedenih problema hrvatskog društva.
 
Na izložbi se može razgledati fotografske i tiskovne materijale na temu rada i djelovanja CESI-ja te publikacije, plakate i memorabilije koji predstavljaju njihov istraživački i aktivistički angažman. Također podignete li slušalicu zelenog informativnog telefona možete poslušati što sve CESI radi ili se o njihovu radu možete informirati kroz kratke video uratke.
 
Autorice izložbe su novinarka i književnica Antonela Marušić te fotografkinja Nina Đurđević.
 
Hvala CESI-ju na inspirativnoj i poticajnoj suradnji koju smo započeli početkom 2017. godine kroz naš zajednički rad na programu „Grad ljudskih prava“ u Knjižnici Kustošija čiji je cilj kroz suradnju s udrugama za ljudska prava te srodnim institucijama civilnog društva predstaviti programe, sadržaje i događanja koja se odnose na ljudsko pravašku problematiku.
Posebno se zahvaljujemo kolegicama mr.sc. Nataši Bijelić i Nini Đurđević na suradnji i postavu ove informativne i edukativne izložbe.