"I ja želim čitati!"

Radionica 26.02.2020. | srijeda Dječja knjižnica Marina Držića Početak događanja: 10 sati
Hrvatsko knjižničarsko društvo, Knjižnice grada Zagreba i Nacionalna i sveučilišna knjižnica pokrenule su kampanju pod nazivom „I ja želim čitati!“.

Cilj je ove kampanje informirati i educirati javnost te ju učiniti osjetljivom za problematiku osoba s teškoćama čitanja i disleksijom te poboljšati međuinstitucionalnu suradnju stručnjaka koji se bave osobama s teškoćama čitanja i disleksijom te osobama koje ne mogu čitati standardni tisak.

Raznim akcijama planira se potaknuti provedba ove kampanje. Organiziranjem izložbi na temu osoba s teškoćama u čitanju, organiziranjem radionica i predavanja koje će održati logopedi te rješavanjem konkretnih, svakodnevnih problema s kojima se određena ciljana skupina susreće.

U okviru Kampanje Dječja knjižnica Marina Držića surađuje s Logopedskim centrom Govorni oblačić na organiziranju predavanja za roditelje te radionica za djecu.

"Aktivnosti za razvoj predvještina čitanja, pisanja i računanja" nova je u nizu radionica, koje su pripremile logopedinje Martina Labaš i Ruža Petric, ovoga puta za predškolce DV Iskrica.
 

https://logopedski-centar.com/