Incijativa za promjenu Manduševca

Instalacija 13.07.2018. - 27.07.2018. Knjižnica Jelkovec Lift
Projekt Kulturni Lift inicirali su 2014. godine Jelena Pašić i Matija Kralj u zgradi u kojoj žive u Zagrebu, a nastao je na temelju shvaćanja odgovornosti individualnog doprinosa zajednici.
Namjera projekta je uključivanje umjetničkog sadržaja i sadržaja o umjetnosti u kontekst svakodnevnog života, ali i sagledavanje umjetničkog djelovanja kao sastavnog dijela svakodnevice. Od 2015. godine, na poticaj Ive Klak Mršić i Saše Šimprage, u knjižnici Jelkovec predstavljen je (Književni) Kulturni Lift Jelkovec, svojevrsni sestrinski projekt Kulturnog Lifta. Svaka dva tjedna u liftu knjižnice Jelkovec i na web stranici Kulturnog Lifta objavljuje se novo izdanje (Književnog) Kulturnog Lifta Jelkovec, čije sadržaje stvaraju brojni suradnici/ce iz područja književnosti, umjetnosti i kulture, ali i zainteresirani sudionici lokalnih zajednica.
Realizacija projekta KL Jelkovec: 
tim Kulturnog Lifta, Iva Klak Mršić, Saša Šimpraga i brojni suradnici-autori pojedinih brojeva KL Jelkovec. Grafička urednica KL-a: Petra Storić. Projekt se u 2018. godini realizira uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
Više o aktivnostima 1POSTOZAGRAD pronađite na linku : http://1postozagrad.tumblr.com/.