Izložba je bez naslova!

Izložba 10.11.2017. - 30.11.2017. Knjižnica Kustošija
Od 10. studenoga, pa do kraja njezina trajanja naša izložba Leksikon ljudskih prava može se čitati na izlozima Knjižnice Kustošija bez naslova. Naslova više nema jer smo ga obrisali u spomen na sve ljude znane i neznane koji su doživjeli povrede vlastitih ljudskih prava. S posebnim pijetetom sjećamo se sviju onih čiji životi su prestali postojati zbog povrede njihovih ljudskih  prava.
 
 . . . jer  „sva ljudska bića rađaju se slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima. Ona su obdarena razumom i sviješću te trebaju jedna prema drugima postupati u duhu bratstva.” (Opća deklaracija o ljudskim pravima, usvojena i proglašena na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda u prosincu 1948. godine.)
 
Tijekom Mjeseca hrvatske knjige posvećenog enciklopedistici, Knjižnica Kustošija predstavlja na svojim izlozima vlastiti „Leksikon ljudskih prava“ nastao na temelju suradnje s udrugom CESI – Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje te na temelju konzultacija publikacija hrvatskih udruga za ljudska prava CESI, GONG i Zagreb Pride.
 
Izvor:
https://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/leksikon-ljudskih-prava/40535