Jungle

Izložba 24.10.2016. - 30.11.2016. Knjižnica Dubec Početak događanja: 18:00
Izložba radova Romane Nikolić „Jungle“ predstavlja istoimeni ciklus koji sastoji se od devet grafika rađenih u linorezu i serigrafiji. Radovi su rezultat istraživanja u nazad četiri godine, raniji radovi su iz 2013. godine nastali u tehnici linoreza dok su oni najnoviji rađeni 2016. godine u tehnici serigrafije. Otvorenje izložbe održati će se 24. studenoga od 18 sati.
Motiv džungle (prirode) provlači se kroz sve Romanine crteže pa tako i grafike. Romana o grafikama iz ciklusa Jungle kaže: "Krenula sam ih raditi potaknuta slikama Henri Rousseaua i tada nisam niti pomišljala kako će taj motiv s vremenom postati moja opsesija i već prepoznatljiv crtački izraz. Kako sam prvenstveno kiparica, grafiku doživljavam kao odmor od kiparstva i svojevrsnu terapiju, džungle su moja terapija."
Romana Nikolić, rođena u Zagrebu 05.04.1992. godine. Na grafičkom odsijeku 2010. godine maturirala je  u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Trenutno je apsolventica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na nastavničkom odsijeku. Već devet  godina radi za Turističku zajednicu grada Zagreba na raznim projektima vezanim za kulturni turizam. U nazad godinu dana radi na 3 samostalna projekta koji uključuju realizaciju i osmišljavanje cijelog vizualnog identiteta i dodatnih programa u gradu Zagrebu. Od  2015.godine članica je odbora za osiguravanje kvalitete na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.