Kao nekad popodne

Izložba 16.06.2020. - 17.06.2020. Knjižnica Knežija

Izložbom Kao nekad popodne Centar za civilne inicijative (CCI) vraća nas unatrag nešto više od 50 godina i podsjeća na neka druga vremena u Zagrebu. Svaka izložena fotografija ima cilj prizvati sjećanja naših sugrađanki i sugrađana na niz omiljenih odredišta na kojima su provodili svoja slobodna popodneva u Zagrebu u prošlom stoljeću, na vrijeme razonode, zabave i opuštanja nakon posla i u vrijeme vikenda: Maksimirskom jezeru, Medvednici i Sljemenu, za šetnji gradom uz zgradu Hrvatskog narodnog kazališta, Državnog arhiva, Ribnjaka i Cvjetnog trga.

Zahvaljujući obiteljima Nikšić i Goll, koje su sve ove godine čuvale i pomno arhivirale fotografije svojih obiteljskih popodneva i izleta, danas možemo doživjeti trenutke prijateljskih druženja i obiteljskih okupljanja na Zagrepčanima omiljenim odredištima.

Izložbu je Centar za civilne inicijative pripremio uz financijsku podršku Zaklada Zajednički put i Slagalica, u sklopu provedbe projekta Pune ruke posla, kao odgovor na javni poziv za prijavu projektnih prijedloga pod nazivom Superseniori.

Izložba je organizirana u sklopu projekta 65+

Projekt 65+ sufinanciran je sredstvima Grada Zagreba


grb grada zagreba | Lice Grada