Knjige koje su obilježile godinu

Tribina 14.12.2017. | četvrtak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 18:00 Jagna Pogačnik, Maja Hrgović
Knjige koje su obilježile godinu i preporuke za čitanje tema je naše tribine s kojom završavamo 2017. g. Gošće su Jagna Pogačnik i Maja Hrgović.
Jagna Pogačnik (Zagreb, 1969.) književna je kritičarka i prevoditeljica. Za prevođenje nagrađena je 2000. međunarodnom nagradom Kulturkontakt  iz Beča. Napisala je više predgovora i pogovora za knjige suvremenih hrvatskih prozaika. Redovito prati domaću književnu produkciju, a kritički tekstovi prevođeni su joj na slovenski, njemački i francuski. Objavila je desetak knjiga književnih eseja i kritika. Prati kontinuirano i prijevodnu književnu produkciju i svojim kritikama i preporukama u javnim medijima utječe na ukus čitatelja, posudbu knjiga ...
Maja Hrgović (Split 1980.), književnica, novinarka, scenografkinja ..., autorica romana Živjet ćemo bolje, nagrađene zbirke priča Pobjeđuje onaj kojemu je manje stalo, zapaženih i nagrađivanih i igranih dramskih tekstova u Hrvatskoj i inozemstvu, a iza sebe ima i film Po čovika. Agilna je i angažirana  u kulturnom i društvenom životu. Pokretačica je online - časopisa za kulturna i društvena zbivanja Arteist. Sada je viša savjetnica za knjigu pri Ministarstvu kulture.