Kulturni lift: Mirela Priselac Remi: "Masarykova"

Instalacija 11.09.2020. - 25.09.2020. Knjižnica Jelkovec Lift
https://planetopija.hr/

Mirela Priselac u javnosti je najpoznatija kao Remi i pjevačica Elementala. Uz to, autorica je brojnih tekstova.
Rođena je 25.10.1979. godine. Nakon završene osnovne glazbene škole i srednje škole, Remi je na Filozofskom fakultetu upisala engleski i španjolski jezik i književnost. 1998. godine nastaje Elemental, bend koji je obilježio njenu karijeru. Poznati su u cijeloj regiji, a izdali su 7 studijskih albuma pod izdavačkom kućom Menart.

Poznata je po progovaranju o politici i položaju žena u modernom društvu. Afirmirala se kao borkinja za ženska prava i jednakost spolova. Svoje stavove izražava glasno i izravno i ne boji se govoriti o stvarima o kojima druge poznate osobe ne pričaju.

Uz pjevanje bavi se i prijevodom pa je tako prevela biografije Brucea Springsteena Two Hearts i Davida Bowieja Starman s engleskog na hrvatski jezik. 

2009. s grupom Elemental osvojila je Porin za najbolji album urbane klupske glazbe za album Pod pritiskom, 2011. za album Vertigo, a 2014. za U redu je. 2016. pjesma Goli i bosi osvojila je čak dva Porina i to za pjesmu godine i za najbolju izvedbu grupe s vokalom.

Izdala je knjigu "Masarykova" (Zagreb : V.B.Z., 2020) a dvije pjesme iz knjige dostupne su na linku Kulturnog lifta.

U slobodno vrijeme promatra prolaznike oko sebe, joggira i čita knjige. (preuzeto sa stranica Biografija.com i Elemental.hr)