Likovna kolonija - Dugave 2019.

Izložba 11.06.2019. - 05.07.2019. Knjižnica Dugave
"Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb – Dugave ove godine je prvi puta organizirao jednodnevnu likovnu koloniju pod nazivom: “Likovna kolonija – Dugave 2019." na kojoj je sudjelovalo sedamnaest naših renomiranih likovnih umjetnika, a koja se održala 18. svibnja 2019. godine od 9:00 do 17:00 sati na lokaciji Centra Dugave u Zagrebu, Sv. Mateja 70A, Dugave. 
Likovna kolonija nastala je po uzoru na održavanje tradicionalnih likovnih kolonija u Centru za rehabilitaciju Zagreb pod vodstvom gospodina Ante Živkovića Fošara. Toga dana u Centru Dugave održani su i tradicionalni sportski susreti na kojima sudjeluju korisnici iz 15-ak ustanova socijalne skrbi iz cijele Hrvatske. 
Cilj likovne kolonije je da, kroz paralelno održavanje sa sportskim susretima, naši korisnici koji nisu bili uključeni u sportska takmičenja imaju mogućnost druženja s renomiranim likovnim umjetnicima te se upoznaju sa svijetom likovne umjetnosti, a kroz navedeno druženje, osim upoznavanja,  ispunjeno je nekoliko osnovnih zadataka: druženje korisnika i umjetnika te zasigurno poticanje želje i interesa naših korisnika za likovnim izražavanjem. Tijekom kolonije svaki od umjetnika odvojio je malo vremena za razgovor s našim korisnicima kako bi im približio svijet likovne umjetnosti.
Likovna kolonija je humanitarnog karaktera. Po završetku kolonije nastali radovi umjetnika bit će izloženi u Knjižnici Dugave čime  pridonosimo još boljoj integraciji našeg Centra u lokalnoj sredini, a po završetku izložbe umjetničkim slikama ćemo dodatno osvježiti i oplemeniti prostorije našeg Centra." 

Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 11. lipnja 2019. s početkom u 18:00 sati. 
U programu otvorenja govorit će dipl. soc. radnik Božo Vrkljan, ravnatelj Centra Dugave te akademski slikar Ante Živković Fošar, voditelj likovne kolonije.

Na likovnoj koloniji pod vodstvom g. Ante Živkovića Fošara sudjelovalo je 17 umjetnika:

ANTE ŽIVKOVIĆ FOŠAR             
JOSIP BENJAK                              
VLATKA BAUER                            
BOŽIDAR ŠKOFAČ                        
ŽELJKO ĐEREK                            
IVO VLAŠIĆ                                   
JOSIP JOZIĆ                                 
MARICA VRKLJAN BAZJAK                
ŽELJKO LESAR
ZVONIMIR NOTH
NIKOLINA CAR
ROBERT HINKELMAN
VERICA JADANEC
SAŠO PETROŠEVSKI NOVAK
DINKA GRLIĆ
MILAN HERCIGONJA
ZLATKO NEŽIĆ