Miro Gavran: najnoviji roman, mjuzikli, premijere drama Teatra Gavran

Tribina 23.03.2017. | četvrtak Knjižnica Vjekoslava Majera Početak događanja: 18:30 Miro Gavran, Robert Kurbaša, Maja Hrgović
Miro Gavran
Miro Gavran (1961.) hrvatski je dramatičar, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade, član suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Djela su mu prevedena na 38 jezika. Njegove knjige su imale više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Nominiran je za Nagradu Astrid Lindgren.
Kao dramatičar, autor je brojnih drama. Spomenimo samo neke:  Noć bogova, Muž moje žene, Sve o ženama, Traži se novi suprug, Pacijent doktora Freuda. Više njegovih drama su  i  lektire u SŠ: Kad umire glumac, Kreontova Antigona ... .Na tribini razgovaramo o dvjema najnovijim premijerama Teatra Gavran: Parovi i Zaboravi Hollywood. Po njegovu scenariju Djed i baka se rastaju sniman je i film. I za mjuzikle Pacijent i Byron,o kojima će biti riječi, napisao je libretto.
Omiljen je pisac za djecu. Bliska djeci i rado čitana njegova su najpoznatija djela: Oproštajno pismo, Zaljubljen do ušiju, Svašta u mojoj glavi, Pokušaj zaboraviti, Kako je tata osvojio mamu ... .
Autor je i brojnih romana: Judita, Krstitelj, Kako smo lomili noge, Zaboravljeni sin i drugih,  a najnoviji Nekoliko ptica i jedno nebo ubrzo je doživio i drugo izdanje.