Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige 15.10.2018. - 15.11.2018. KGZ


Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2018. na 1. sjednici, održanoj 28. svibnja 2018. godine, usvojio je prijedlog da svečano otvaranje manifestacije bude u Zagrebu 15. listopada 2018. godine.
Ovogodišnja je manifestacija posvećena kulturnoj baštini. Glavna je tema Baš baština, a moto (U)čitaj nasljeđe! pri čemu je osnovni motiv glagoljica kao posebnost hrvatske baštine, nacionalnog i kulturnog identiteta.
Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, a organizator Knjižnice grada Zagreba.Nacionalni kviz za poticanje čitanja nosi naziv Do baštine na krilima mašte, a za pripremu čitat će se knjige:
Snježana Babić Višnjić: Andautonac
Nena Lončar: Sve o Evi
Melita Rundek: Letači srebrnih krila.
 
Upute za unos programa

Unos programa započinje 2. srpnja i završava 7. rujna 2018.
Prikupljanje programa za Mjesec hrvatske knjige 2018. i ove je godine isključivo putem mrežnog obrasca.
Svaka knjižnica treba se registrirati na sljedećoj poveznici: http://www.knjiznica.hr/mhk/registracija/. Prilikom registracije popunjavaju se opći podaci o knjižnici, a po završetku registracije na e-adresu stižu podaci za prijavu.
Svaki pojedini program unosi se klikom na gumb NOVI PROGRAM. Dozvoljen je unos do 300 znakova za svaki program.
Kada unesete konačnu verziju pojedinog programa, molimo vas da ga „zaključate“ kako bismo znali da ga možemo uređivati prije isteka roka 7. rujna, što bi nam uvelike olakšalo i ubrzalo posao.
Nakon završetka unosa obrazac nije potrebno slati elektroničkom poštom jer su svi podaci spremljeni u bazi iz koje će se izraditi Programska knjižica.
Molimo da se podaci i programi NE UNOSE u obrazac VELIKIM TISKANIM SLOVIMA!
Sve novosti o Mjesecu hrvatske knjige 2018. pratite na Portalu narodnih knjižnica i Knjižnicama grada Zagreba.
Kontakti: Sara Džapo sara.dzapo@kgz.hr i Ivana Radenović ivana.radenovic@kgz.hr