Musica / slušaj sliku

Mjesec hrvatske knjige 10.10.2019. - 31.10.2019. Knjižnica Augusta Cesarca, Šubićeva Odjel za odrasle Likovna radionica za treću dob
Anita Videk, Gitara
U suradnji projekta 65 plus Knjižnica grada Zagreba i DND Maksimir predstavljamo izložbu radova polaznika Likovne radionice za treću dob pod umjetničkim vodstvom ak. slik. Roberte Vilić.

Likovna radionica za treću dob već četvrtu godinu zaredom izlaže radove svojih polaznika tijekom Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici Augusta Cesarca, Šubićeva. Kako je tema ovogodišnje manifestacije glazba izložbu smo nazvali Musica / slušaj sliku. 
Zanimljiva tema, koja je omogućila da se prisjetimo koliko je glazba čarobna, raznolika i kako se kroz povijest mijenjala. Tematski su obrađeni veći glazbeni pravci, klasika, jazz, rock, a izloženi su i portreti velikana Beethofena i Chopina. 
Inspirirane glazbom, ali izrađene na sasvim drugačiji način, na izložbi se mogu vidjeti različite interpretacije glazbenih instrumenata i svirača, trubadura iz Srednjega vijeka.
Predstavljeno je 16 autora, koji su svojim različitim senzibilitetima i likovnim tehnikama omogućili uvid u raznolike metode rada i slobodu izražavanja koju gajimo u našoj radionici.
Stvarajući ova djela, dakako uz glazbu i dobro raspoloženje, djelovali smo sve vrijeme stvaranja kao jedan dobro „uštimani“ orkestar. Ova izložba, sve prošle i buduće izložbe, dokazuju kako za cjeloživotno učenje i razvijanje novih znanja i vještina nikada nije kasno.
(Iz kataloga izložbe)