Na uglu

Izložba 03.10.2017. - 06.11.2017. Knjižnica Kustošija Vatroslav Tito Čolak
Vatroslav Tito Čolak predstavlja nam svoj bogati stvaralački opus u kojem su slike, skulpture i kostimi inspirirani likovima iz filmova i crtića ili mašte. Predmet njegovog zanimanja postaje i portret, već sada psihološki dobro okarakteriziran, s gestom ili grimasom karakterističnom za lik koji crta ili slika.

Vatroslav Tito Čolak rođen je 10. lipnja 2005. godine u Zagrebu. Pohađa 6. razred Osnovne škole "Kustošija". U ranoj vrtićkoj dobi prepoznaju se njegove sposobnosti u likovnom izražavanju.
2012. godine u suradnji sa Dječjim vrtićem "Petar Pan" i Knjižnicama grada Zagreba, ostvaruje svoju prvu samostalnu izložbu "Dva lica". Polaskom u osnovnu školu nailazi na veliku podršku učiteljice Sanje Bratković i prof. likovne kulture Mire Rabljenović., pa je tako u ilustriranom dječjem listu "Radost", objavljen crtež "Školska torba" i u "Najljepšim dječjim bajkama" S.O.S. dječjeg sela, ilustracija "Mačak u čizmama". Tito sudjeluje i na različitim  školskim manifestacijama u organizaciji grada Zagreba.

U suradnji s Učeničkom zadrugom "GITA", Hotelijersko-turističke škole iz Zagreba, 2013. godine postavljena je njegova druga samostalna izložba "Mašta u liku", a 2014. godine osvaja Dukatovu nagradu u kategoriji 3. razreda na likovnom natječaju "Volim mlijeko". Od 2013. godine polaznik je likovne škole "Galerija Vivoda".