Nara – potez kistom

Izložba 23.02.2017. - 24.03.2017. Knjižnica Kustošija Branka Hollingsworth
Branka Hollingsworth o sebi: "Rođena sam u rujnu 1974. godine. Već od najranijih dana imala sam želju za crtanjem. Jedno od mojih prvih djela bila je mamina deka "stručno oslikana" kemijskom olovkom, a ni tatine šahovske knjige nisu ostale zakinute za ilustracije omiljene kćeri. Djetinjstvo sam provela crtajući lutkice, princeze, sebi i frendicama iz susjedstva. I ne samo princeze, već i njihove haljine, cipele, raskošne kapute, a onda i prinčeve, njihove konje pa kuće, kazališta i cijele gradove koji su se prostirali po radnom stolu, policama i cijeloj sobi...

Crtala sam do srednje škole, a onda naglo prestala. U matematičko – informatičkoj školi, učila sam fizikalne zakone, matematičke formule, kemijske reakcije, a strast za crtanjem čekala je strpljivo da se zasitim Ohmova zakona i diferencijala.

Sve dok nisam došla na Grafički fakultet, gdje sam uz nove prijatelje ponovno počela crtati, u početku malo i nesigurno, a onda sve više i više. Kako sam crtala, mala strast za crtanjem postajala je sve veća, bujala je i rasla dok nisam shvatila da sam postala ilustratorica i da ponovno crtam cijele nove svjetove, igrajući se i nadam se, otkrivajući njihova prostranstva drugima.

Danas najradije crtam ilustracije za djecu u dječjim i tinejdžerskim časopisima ("Smib", "Modra lasta", "National Geographic Junior", "OK"), novinama ("Jutarnji zabavnik") te u udžbenicima i knjigama, od kojih su mi najdraže "Reumatični kišobran i još deset pričokaza" Željke Horvat-Vukelje i "Kad bi drveće hodalo "Grigora Viteza."