Narcizam

Predavanje 08.03.2018. | četvrtak Knjižnica Tina Ujevića Početak događanja: 18:00 sati
@OGMcLovin98 Yes the selfie a modern day greek tragedy
Nastanak narcisoidne rane i  karakteristike osoba s narcisoidnim tendencijama ili poremećajem  može pomoći da svatko za sebe prepozna svoju situaciju, tj. da u svojoj sredini prepozna osobe s narcisoidnim tendencijama ili poremećajem.
Kroz predavanje Ljiljane Puović( integrativni terapeut) približit ćemo se  odgovoru na pitanje što je to u nama zbog čega smo u tom odnosu i što je to što neke od nas privlači takvoj osobi.
Predavanje će dati  odgovor što može pomoći u takvoj situaciji, što može pomoći da se bolje upoznamo i kako da izađemo iz začaranog kruga.
 

Narcizam
Oduvijek me zanimala  psihološka dimenzija, unutarnji pejsaž. Neodobravanje okoline utjecalo je na mene tako da sam se prilagođavala i udovoljavala drugima, čime sam se udaljavala od sebe.
Godinama sam bila u potrazi za odgovorima i četverogodišnja edukacija u CIR-u pomogla mi je da kroz integrativni pristup i korištenjem psiholoških alata razumijem sebe i druge ljude te vlastito iskustvo osjećam kao inspiraciju za pomoć drugim ljudima.
 
Zapadno društvo  često se spominje kao vrhunac kulture i civiliziranog društva. Istovremeno, to društvo, narcisoidno građeno,  druge kulture promatra kao primitivne  i manje razvijene, a samim time i manje vrijedne te nepotpune. Na taj način, naše zapadno društvo veliča sebe, nespremno sagledati sebe, a narcisoidne tendencije toleriraju se kao nešto prihvatljivo i gotovo poželjno.
Živjeti i odrastati s osobama koje imaju narcisoidne tendencije ili čak narcisistički poremećaj ličnosti, iznimno je bolno i štetno za dijete i obitelj, a posljedice su vidljive i u široj zajednici.
 
Na ovom predavanju bavit ćemo se karakteristikama narcisoidne rane te osjećajima  koji se javljaju kad smo u društvu takvih osoba. Kroz vođenu vježbu fantazije pokazat ću da  je moguće naslutiti  izlaz iz začaranog kruga skrivenih emocija vezanih uz narcisoidnu ranu. Postoji put van iz kruga.
Za one koje zanima takav rad moguć je dogovor  za individualan rad u okviru kojeg ćemo raditi na vraćanju zadovoljstva i prihvaćanju osjećaja koji će se putem javiti, te ćemo učiti kako se s njima nositi na zdrav način.
Predavač: Ljiljana Puović, integrativni terapeut


https://hr.wikipedia.org/wiki/Narcizam