Nino Hiveš | Nešto sjajno

Izložba 01.07.2021. - 31.07.2021. Gradska knjižnica Ante Kovačića Zaprešić
Rođen sam u Zagrebu 1992. godine. Nakon završetka studija kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti, kiparsko znanje spajam s vještinom naučenom na odsjeku Dizajn metala u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna te se ponovno vraćam izričaju u formatu nakita.
Proces stvaranja i manipulacija metalom u potpunosti me uvlače u rad, kao da meditiram. Svakom dijelu izrade pristupam s jednakom pažnjom i trudim se prenijeti svoju stvaralačku energiju u taj komad metala.
Inspirira me priroda jer u sebi sadrži neiscrpan izvor interesantnih linija, struktura i pokreta. Isto tako inspiraciju asocijativno pronalazim na neočekivanim mjestima, zato uvijek sa sobom nosim olovku i papir.
Sjaj i nesjaj metala, različite teksture, te drago i poludrago kamenje koristim kao alate u svom likovnom izričaju. Smatram da svaki komad nakita koji stoji sam za sebe mora imati točku naglaska uravnoteženu s prostorom i plohom na kojoj se nalazi. Kipar u meni nije ograničen razmišljanjem o praktičnosti nošenja rada, tako da ga nakon nacrtane ideje dizajniram i prilagođavam u objekt za nošenje.
                                                                                                                                                                                                                                                   Nino Hiveš