Obojeni svijet

Izložba 14.02.2017. - 12.03.2017. Knjižnica Gajnice Slobodan Čolak
Zima u mojoj ulici
Umirovljenik Slobodan Čolak (rođen 1943. god.) u mladosti je imao različite interese - bavio se fotografijom, volio je sport - nogomet, stolni tenis, tenis, pomalo i skijao. No najviše vremena oduzimao mu je posao organizatora u centru za informatiku HZMO-a. Živio je aktivan život, te nije bilo puno vremena i za njegovu ljubav prema slikanju koju je oduvijek osjećao.
 
Cijeli svoj vijek proveo je u centru Zagreba, a nakon umirovljenja s obitelji se preselio u Stenjevec i ponovo se vratio slikarstvu. Samouk je. Proučavao je slike starih majstora, kao što su Monet, Sisley, Renoir, Pissarro, Boudin, njihovu tehniku i način slikanja. Najviše me privlačio impresionizam, mada sam u duši realist. U slikanju uživam, to me na neki način opušta, a opet me nadahnjuje da stalno otkrivam nešto novo. Svaka slika mi je novi izazov stvaranja i dok budem mogao ja ću slikati.
 
U Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje imao je i svoju prvu samostalnu izložbu akvarela. Na ovoj drugoj njegovoj samostalnoj izložbi izložene su slike u tehnici ulja i akrila.