Od mora do vrha - Mont Blanc 2018

Kulturni četvrtak 27.03.2019. | srijeda Knjižnica Sesvete Početak događanja: 18 sati Čitaonica
Pozivamo Vas na putopisno predavanje "Od mora do vrha - Mont Blanc 2018" koje će se održati u srijedu 27. ožujka u 18 sati u prostoru čitaonice Knjižnice Sesvete.

Mladi hrvatski putopisac i visokogorac Matej Perkov prošlog ljeta posjetio je popularni Mont Blanc, najviši vrh Alpa. No, ono što je neobično u njegovom putovanju jest činjenica da se na 4810 m visok vrh uputio od razine more, s pješčane plaže u talijanskoj Savoni! Nakon sličnih ekspedicija u Iranu i Maroku, ovog puta Matej istražuje pomalo nepoznatu, romantičnu sjevernu Italiju i druži se sa srdačnim stanovnicima od kojih je dobio nadimak „hodočasnik“.

Ovu originalnu priču s brojnim anegdotama uz atraktivne fotografije možete čuti na predavanju, gdje će Matej pričati o tome šti mu predstavlja ljubav prema Mont Blancu. Usput će predstaviti i knjigu, zbirku visokogorskih putopisa „Želim dotaknuti nebo“. Ljubitelji putopisa s tematikom planinarstva i outdoor sportova uživat će u ovom štivu koje će ih ponukati da razmisle o svemu onom što će ih obogatiti svaki put kada odluče svoje vrijeme provesti u prirodi!